Autor Wątek: Roleta/półka bagażnika  (Przeczytany 11408 razy)

RYB@

• Gość
Roleta/półka bagażnika
« dnia: 02 Kwiecień 2013, 11:34:11 »
Witam!!

Kolejne z głupich pytań z mojej strony otóż:
Czy jak wyciągnę półkę to wsadzę tam bez problemu roletę czy są jakieś inne mocowania tych dwóch zagadnień?
Nie mam możliwości porównania tego tematu a chętnie bym się coś o nim dowiedział.

Dziękuję i pozdrawiam

Grubby

• Gość
Roleta/półka bagażnika
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Kwiecień 2013, 16:05:18 »
ja jeżdżę bez z uwagi na pasażera w postaci pieska ;-) , nie ma żadnego problemu z włożeniem rolety i półki z powrotem

RYB@

• Gość
Roleta/półka bagażnika
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Kwiecień 2013, 20:33:46 »
Nie no z powrotem to na pewno nie będzie problemu ale czy da się zamienić półkę na roletę bez przeróbek lub dodatkowych mocowań czy uchwytów?

Pozdr

Offline waszek_rmc

• Giełda
Roleta/półka bagażnika
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Maj 2014, 20:49:46 »
Odkopie kotleta.
Po czym poznać, że powinna być roleta/półka? Roleta nie pasowała od sportage, chociaż podobno powinna. Więc obawiam się, że powinna być półka. Rocznik 11.2005, benzyna

Offline wladekx

• HKP
  • **
Roleta/półka bagażnika
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Maj 2014, 09:57:42 »
Witam!
W moim samochodzie miałem zamontowaną półkę. Według mnie w modelu w którym zamontowana była pólka bez wymiany (zakup np. z rozbitego) niektórych  elementów plastikowych tapicerki nie da się zamontować oryginalnej rolety. Różnice można zobaczyć na zdjeciach np. oferowanych do sprzedaży samochodów na znanych portalach internetowych.
Pozdrawiam!

Offline waszek_rmc

• Giełda
Roleta/półka bagażnika
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Maj 2014, 19:46:44 »
OK, to już wiem, ze powinna być roleta. Ale dlaczego nie pasowała od sportage? Powinna pasować? Znaczy się przy samych fotelach zapiąłem bez problemu, ale jak ją rozciągnąłem to ta częśc co wchodzi w zaczepy przy samej klapie bagażnika, była za wąska...
 Boję się zamówić na "znanym portalu aukcyjnym", bo w ogłoszenaich jest same, że roleta" tucson/sportage"

Zadałem pytanie równiz na aukcji Dostałem odpowiedź, że w 2005 roku były półki nie rolety...
A dodam, nie ma takich zaczepów...

Offline Bryku65

• HKP
  • **
Odp: Roleta/półka bagażnika
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Maj 2021, 21:28:54 »
Witam, czy jak posiadam półkę to roleta nie będzie pasować? Hyundai Tucson 2004