Forum > i30 FD

[i30 FD] Stuki w zawieszeniu zwiazane z odbojnikami.

<< < (5/6) > >>

srbastek:
W końcu ogarnięty mechanik i okazało się że górne mocowanie macpherson jest nie dokręcone. Na razie dokręcił śruby i mówił że słuchać. Jak coś to do wymiany górny element.

sebooogo:

--- Cytat: "cinek1" ---Witam czy w naszych modelach po 2012 wystepuje problem zawieszenia a mianowicie odbojnikow? Czy ktos mial je na gwarancji klejone moze?
--- Koniec cytatu ---

Miałem w firmowym modelu taki objaw i po podklejeniu ich przez serwis przejechał kolejne 130tys km.

MarianH:
Witam
Wiem że stary temat ale może komuś pomoże za nim odda auto do mechanika. ;-)
Też niedawno miałem stuki dochodzące z okolic bagażnika i próbowałem regulować odbojniki, bagażnik-plastikowe skrzynki też sprawdziłem. Przyczyną stuków przy małych prędkościach i na nierównym terenie okazała się niedokręcona śruba drążka stabilizatora po jednej stronie auta z tyłu...
Najlepiej wjechać na kanał jedna osoba buja samochodem a druga w kanale słucha skąd dochodzi stukanie/hałas.
Śruba która była niedokręcona to 1011AC, stabilizator ma numer 55530A.

sprajt86:
Czy mógłby mi powiedzieć jak podkleić te odbojniki? Stare zdjęcia nie ładują się

Przemek7:
Jakie łączniki stabilizatora macie sprawdzone? Valeo, trw, delphi, oryginał? Jekie ceny, jaki przebieg?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej