Forum > i30 FD
[i30 FD] Stuki w zawieszeniu zwiazane z odbojnikami.
kibbel:
W I30 znany feler to opadające odbojniki na amortyzatorach.
Po opadnieciu odbojników słychać stuki tak jakby zawieszenie miało luzy.
Nasila sie to szczegolnie zimą.
Cudowna metoda serwisu polegająca na przyklejeniu pomaga na maks misiac i od nowa to wk... pukanie wraca.
Może ktoś ma jakiś skuteczny patent na ten feler bo do tych speców z sewisu to mi sie juz nie chce jezdzic. :oops:
kosmos2011:
W Rosji niestety ten sam patent http://www.i30info.ru/handmade/sm44.html
kibbel:
No właśnie w Ladzie to może takie patenty to norma ale w niby cywilizowanym Hyundaiu to lekka przesada.
Jestem ciekaw czy nasze serwisy też używają tego kleju/siliconu: HKL-MS930QQH.
Bo może nasi spece wklejali mi na jakiś inny badziew (albo nie oczyścili) i dlatego nie trzyma.
Wiecie może co to za klej/silicon ten HKL-MS930QQH bo w polszy go nie oferują, jakiś zamiennik?
Jak go dostane to może sam spróbuje.
Pozdr.
kosmos2011:
Wygląda na to że jest to klej uretanowy taki jak do wklejania szyb samochodowych.
pawelzielony:
Mam podobny objaw... pojechałem do serwisu i powiedzieli że mam delikatne luzy na tulejkach i na tyle delikatne luzy na łącznikach a wali jakbym metal o metal się ścierał... pytałem się o odbiorniki ale powiedzieli, że siedzą dobre i nic z nimi nie trzeba robić... i teraz sam nie wiem co mam robić jechać do kolejnej osoby żeby sprawdziła czy może na SKP i tam na drgawkach sprawdzą jakie są luzy? Jak myślicie ?
Nawigacja
[#] Następna strona