Forum > Instalacja LPG, CNG, inne

Problem z przełączaniem na LPG

<< < (2/2)

skali:
Mam bardzo podobny problem i bardzo podobną instalacje, z tym że u mnie nie śmierdzi gazem, jedynie nie przełącza sie na gaz automatycznie.. Znaczy przełącza, ale jakby wielozawór nie puszczał bo auto mi gaśnie jeśli przełączy sie na lpg. Po ok 10 km kiedy auto jest mocno rozgrzane, po kilku próbach (zazwyczaj 3-4) przełączania ręcznego oraz automatycznego podczas gaszenia silnika w czasie jazdy cudem przełączy sie na LPG i już tak będzie hasać, póki nie odstawie go na kilka godzin :) Jutro sie  z tym pobawie, dam znać jak coś i prosze o ew. sugestie ;)

niebrzydal:
Ciągnę temat dalej: nie jedna ale dwie cewki stukają, jak to nazywam tyrkoczą właśnie jak jest zimny, ale jak się rozgrzeje to przełącza. Spędziłem trochę dziś czasu i nie wiem może to czujnik temperatury, albo źle komp ustawiony od gazu , już sam nie wiem.

skali:
U mnie sprawa rozwiązana, nie mogłem spać i grzebałem przy nim w garażu do 23 :D Poruszałem cewką z kablami przy butli i wyciągnąłem wtyczke i wsadziłem przy reduktorze i działa :D Wróciłem z dłuższej trasy i jest OK :)
W Twoim przypadku na którymś z zaworów może nie być masy..
pzdr

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej