Autor Wątek: [i40 VF] Lista problemow I40  (Przeczytany 182901 razy)

Offline mr.?

• Giełda
[i40 VF] Lista problemow I40
« Odpowiedź #150 dnia: 07 Październik 2015, 22:14:46 »
12.10.br. będę na przeglądzie. Po raz 7 będą mi naprawiać trzeszczącą deskę. Tym razem nie tylko trzeszczy, ale stuka, wali... na podszybiu po prawej i lewej stronie oraz na wysokości kierownicy.

Dam znać czy im się udało. Do tej pory twierdzili, że podkładają specjalne "gąbki".

Andy123

• Gość
« Odpowiedź #151 dnia: 08 Październik 2015, 14:32:24 »
Cytat: "mr.?"
12.10.br. będę na przeglądzie. Po raz 7 będą mi naprawiać trzeszczącą deskę. Tym razem nie tylko trzeszczy, ale stuka, wali... na podszybiu po prawej i lewej stronie oraz na wysokości kierownicy.

Dam znać czy im się udało. Do tej pory twierdzili, że podkładają specjalne "gąbki".

Proszę zapytaj o więcej szczegółów i daj znać w tym temacie.
W którym miejscu podkładają i jakie elementy mogą stukać ?
Chciałbym sam to zlokalizować i usunąć usterkę.  U mnie z prawej strony stuka.

Lucressi

• Gość
« Odpowiedź #152 dnia: 08 Październik 2015, 22:45:03 »
Cytat: "Andy123"

Jeśli masz auto na gwarancji to dlaczego chcesz sam usuwać usterki? Bez demontażu deski się nie obejdzie, a nie sądzę byś miał przynajmniej schematy jak to zdemontować. Chyba nie sądzisz, że koledze mr.? powiedzą krok po kroku jak to zrobić :P.

Andy123

• Gość
« Odpowiedź #153 dnia: 09 Październik 2015, 10:15:03 »
Cytat: "Lucressi"
Cytat: "Andy123"

Jeśli masz auto na gwarancji to dlaczego chcesz sam usuwać usterki? Bez demontażu deski się nie obejdzie, a nie sądzę byś miał przynajmniej schematy jak to zdemontować. Chyba nie sądzisz, że koledze mr.? powiedzą krok po kroku jak to zrobić :P.

Za demontaż się nie biorę. Myślałem, że to raczej prosta sprawa, np. wyciągniecie schowka i włożenie gdzieś kawałka jakiejś gąbki.
Oczywiście w ramach gwarancji zgłoszę usterkę.

ŁukaszZurich

• Gość
« Odpowiedź #154 dnia: 31 Październik 2015, 17:45:32 »
Witam Mam problem  w swoim Hyundaiu i40  z pendrajwem probowalem juz 3 roznych i nic nie dziala ale jak podlacze tel pod usb to pokazuje na telefonie ze jest tam prád bo sie telefon ladujé.
Mam tez problem z tym ze strasznie gøosnych chalas dobiega mi  z tylu auta nie wiem co to czy cos z kolami albo oponami zimowymi nie wiem

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #155 dnia: 31 Październik 2015, 20:08:07 »
Już jedna rozsądna osoba się znalazła.

Cytat: "mr.?"
Wątek z usterkami w i40 zrobił się dłuuuuugi i ciężko się w nim poruszać więc zakładam wątki tematyczne.

Lista to pkt 1.....
            pkt 2....  

a nie miejsce na rozwiązywanie problemów. Łukasz pendrive to dział Audio Car i tam należy szukać podobnego tematu związanego z i40.

Ads666

• Gość
Skrzypienie pod szybą
« Odpowiedź #156 dnia: 17 Maj 2016, 22:24:13 »
Heja, czy może udało się komuś usunąć problem skrzypienia? Jak tak to w jaki sposób?

Pozdrawiam
Adam

Iktorn

• Gość
« Odpowiedź #157 dnia: 19 Maj 2016, 01:57:24 »
Ostatnio zaparkowałem na stacji by podpompować koła. Po wykonaniu ww. czynności łapię za klamkę i  :evil: . Łapię za kluczyk, duszę i dalej nic. Ostatecznie udało mi się zdobyć śrubokręt i klucz - zrobiłem włam ;-) , rozpiąłem klemy i pomogło. Kolejny raz ta sama usterka, ale tym razem byłem cały czas blisko samochodu. Samochód wylądował w ASO na obdukcji i podejrzany jest teraz kluczyk (w ciągu 3 lat była robiona 2 razy aktualizacja tego oprogramowania i za każdym razem powraca).

Andy123

• Gość
Re: Skrzypienie pod szybą
« Odpowiedź #158 dnia: 22 Maj 2016, 16:22:01 »
Cytat: "Ads666"
Heja, czy może udało się komuś usunąć problem skrzypienia? Jak tak to w jaki sposób?

Pozdrawiam
Adam

U mnie serwis na gwarancji usunął stukanie.
Rozebrali całą deskę i złożyli ponownie.

Michaello84

• Gość
« Odpowiedź #159 dnia: 23 Maj 2016, 13:15:46 »
To może i ja troszkę ponarzekam.

Mam auto od 13 kwietnia i od tego czasu przejechałem prawie 8000km. Silniczek 1,7 136KM, w sedanie.

Obecnie auto ma 138500, rocznik 2012, I rej. styczeń 2013

Na gwarancji wymieniono za mojej kadencji:
- czujniki parkowania przednie (pokazywały tak jakby cały czas była przeszkoda przede mną)
- lampkę wewnętrzną (na wybojach mrugała)

Za poprzedniego właściciela wymieniono chłodnicę wody

Z usterek jakie ja zaobserwowałem to dość duża podatność na wykrzywianie się tarcz hamulcowych (ale nie wiem czy są oryginalne, bo nie mam auta od nowości)

Dwa razy mi ześwirował układ ESP/TC - choinka na zegarach. Po zgaszeniu i uruchomieniu silnika było już ok.

skrzypiące zawiasy tylnej klapy

na dużych dziurach cichutkie trzaski z okolic deski rozdzielczej.

Problemów zgłaszanych przez innych użytkowników, dotyczących skrzyni biegów, u mnie nie ma.

leonek67

• Gość
« Odpowiedź #160 dnia: 23 Maj 2016, 22:45:36 »
Witaj
Kolego Iktorn zastanawiałem się dlaczego zrobiłeś śrubokrętem do samochodu włam???Przecież wystarczy zdjąć zaślepkę z klamki i otworzyć po prostu drzwi kluczykiem no chyba że masz kluczyk zbliżeniowy bo nie wiem czy taki kluczyk ma grot czy tylko sam breloczek ale z tego co wiem to powinieneś mieć w zestawie taki grot do awaryjnego otwierania.
Pozdrawiam
olx.pl/oferta/pilot-kluczyk-hyundai-i-40-oryginal-CID5-IDe0R1h.html

samro59

• Gość
Witam w temacie awarie H i40
« Odpowiedź #161 dnia: 08 Czerwiec 2016, 15:45:33 »
Mam  Hyundaia i40 z sil 1,7 CRDi 116 KM kombi z  końca 2011 r. i zamierzam go chipować.  Znalazłem taki chip, z prostym systemem podłączenia i aklimatyzacji. http://allegro.pl/show_item.php?item=6186275728
Czy ktoś z kolegów już to robił? Czy można zaszkodzić?  I pytanie prozaiczne może bo chciałbym zdjąc pokrywę silnika i popatrzeć tam :). Z budowy wynika, że jest wciskana ale nie jestem pewny. Śrub nie widać ale boję się pociągnąć. Pokrywa ta jest tylko na wcisk? Ktoś wie?

Offline wtom

• Giełda
Re: Witam w temacie awarie H i40
« Odpowiedź #162 dnia: 08 Czerwiec 2016, 15:53:14 »
pokrywa jest na wcisk, trzeba szarpnąć w odpowiednich miejscach delikatnie.
ten "chip" to tzw. box czyli zło  :mrgreen: oszukuje wskazanie ciśnienia w CR-e, więc jak chcesz uszkodzić silnik to kup. lepiej zrobić profesjonalny chiptunning, drożej ale bezpiecznie i lepsze efekty

samro59

• Gość
cd chip
« Odpowiedź #163 dnia: 08 Czerwiec 2016, 15:59:27 »
a tu dostałem sposób montazu

W sumie  chcę podnieśc pokrywe silnika by znalezc to złącze

[ Dodano: 2016-06-08, 18:42 ]
Dzięki za ostrzeżenie.  A sprzedają i zachwalają. Jestem z pomorskiego i szukam kogoś kto porządnie i bezpiecznie dla auta doda koni.

[ Dodano: 2016-06-08, 19:33 ]
O i tu znalazłem też jasną opinię;
http://www.auto-swiat.pl/eksploatacja/tani-tuning-z-internetu-czyli-chipy-z-moca-klopotow/6qc9r
Nie kupujcie koledzy Tani tuning z internetu. Czyli - chipy z mocą... kłopotów!!!

Offline mati83

• Giełda
« Odpowiedź #164 dnia: 16 Czerwiec 2016, 08:46:50 »
Mam pytanie do osób, które miały wymieniane czujniki parkowania w ramach gwarancji.
Otóż padł mi przedni lewy czujnik. Pojechałem z tym do ASO, ale dowiedziałem się tam, że wg Pana z serwisu zderzak wraz z czujnikiem był malowany i ten czujnik nie podlega gwarancji. Auto jest koloru granatowego i obydwa zewnętrzne przednie czujniki mam w kolorze nadwozia, a środkowe są czarne. Gość z ASO mi wmawia, że wszystkie powinny być czarne, nie wiem tylko czemu z tyłu wszystkie są w kolorze nadwozia. Zastanawiam się czy te środkowe czujniki z przodu, które są czarne, nie były czasem wymieniane?
Proszę zerknijcie u siebie czy fabryczne czujniki parkowania w Waszych Hultajach są czarne czy w kolorze nadwozia?
Pozdro!!!!  :mrgreen: