Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
[S-Coupe] "miekkie sprzęgło"
pinball:
pawliksz, tez dobry pomysł :) sprawdzę
[ Dodano: 2013-03-27, 18:22 ]
jaki tam plyn idzie bo sucho w zbiorniczku :P
[ Dodano: 2013-03-27, 18:22 ]
i czy to znaczy ze gdzies mam wyciek czy poprostu sie zurzył ?
[ Dodano: 2013-03-27, 18:25 ]
i czy trzeba to potem jakos odpowietrzyc ?
[ Dodano: 2013-03-27, 19:37 ]
jak jest z wymiana wystarczy ze doleje czy musze caly układ zalac nowym płynem ??? ile tego tam wchodzi ? mozna dolac na razie a wymienic za jakis czas bo jade do domu za 2 dni a tu nie ma za bardzo i kiedy tego zrobic.
kosmos2011:
--- Cytat: "pinball" ---jaki tam plyn idzie bo sucho w zbiorniczku :P
--- Koniec cytatu ---
Tylko DOT 3 lub DOT 4
--- Cytat: "pinball" ---i czy to znaczy ze gdzies mam wyciek czy poprostu sie zużył
--- Koniec cytatu ---
Raczej stawiałbym na wyciek.
--- Cytat: "pinball" ---i czy trzeba to potem jakos odpowietrzyc ?
--- Koniec cytatu ---
To jest podstawowa czynność w takiej sytuacji http://www.youtube.com/watch?v=wdf--suwqw0
--- Cytat: "pinball" ---jak jest z wymiana wystarczy ze doleje czy musze caly układ zalac nowym płynem ??? ile tego tam wchodzi ? mozna dolac na razie a wymienic za jakis czas bo jade do domu za 2 dni a tu nie ma za bardzo i kiedy tego zrobic.
--- Koniec cytatu ---
Dorażnie można dolać ale jeżeli w zbiorniku sucho to znaczy że układ raczej zapowietrzony i lepiej wymienić na nowy.Wystarczy 0,5 litra + strzykawka 100 ml.
pinball:
--- Cytat: "kosmos2011" ---Wystarczy 0,5 litra + strzykawka 100 ml.
--- Koniec cytatu ---
strzykawaka pełna czy pusta
bo albo 0.5 albo 0.6 wychodzi i po co ta strzykawka ?
Jak dobrze wykonac to odpowietrzenie ? gdzie jest odpowietrznik ? koles na filmiku mial jakis specjalna pompke do tego celu. jak to wykonac domowym sposobem ? Jle mniej wiecej czasu powinna mi zajac ta operacja ?
kosmos2011:
--- Cytat: "pinball" ---Jak dobrze wykonac to odpowietrzenie ? gdzie jest odpowietrznik ? koles na filmiku mial jakis specjalna pompke do tego celu. jak to wykonac domowym sposobem ? Jle mniej wiecej czasu powinna mi zajac ta operacja ?
--- Koniec cytatu ---
Pompka =strzykawka+ 1m wężyka przeżroczystego fi6.http://www.youtube.com/watch?v=6o-CFMkYigs
pinball:
a czy moge nalac plyn od gory do zbiorniczka i odkrecic odpowietrzniki pompujac pedałem odpowietrzyc ? az nie bedzie wylatywal plyn odpowietrznikiem ? bo nie mam dostepnej strzykawki a musze to zrobic jutro najpozniej.
Nawigacja
[#] Następna strona