Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
[S-Coupe] "miekkie sprzęgło"
pinball:
dzisiaj wracając z pracy zaskoczyło mnie "miekkie sprzęgło".
Juz od jakiegoś czasu brało od polowy ale pedał był twardy. Wiadomo auto swoje lata ma.
Ale dzisiaj wracajac z pracy pedał zrobił sie strasznie miekki i lapie na samym dole. czy to juz pora na wymiane sprzegła czy wystarczy jakas tansza operacja ???
Timon:
Sprawdź poziom płyny wspomagania sprzęgła. Możesz też spróbować odpowietrzyć układ. U mnie padło sprzęgło (było całkowicie miękie i wgl nie łapało) jak uszkodził się wysprzęglik - wyciekł cały płyn z układu. Z tym, że u mnie to się stało 'nagle'. U ciebie mógł się zapowietrzyć albo może masz mały wyciek tego płynu?
Leje sie tam płyn hamulcowy.
pinball:
jechalem teraz na zakupy z dziwczyna i wsztko wrociło do normy :P jdyne co zrobilem to dolalem oleju do silnika bo juz malo bylo :P ale watpie zeby to bylo to :P jak pojade do domu na swieta to wjade sobie na kamal i wszystko posprawdzam przed latem :)
Hants:
Im szybciej tym lepiej. Takie sprawy powinieneś traktować jako ostatnie ostrzeżenie.
pawliksz:
nie masz płynu w zbiorniczku od sprzegła. Masz go po stronie od kierowcy taki mały zbiorniczek na zbiorniczkiem od płynu hamulcowego.
Nawigacja
[#] Następna strona