Autor Wątek: Problem ze sprzęgłem ,  (Przeczytany 4366 razy)

delus07

• Gość
Problem ze sprzęgłem ,
« dnia: 26 Czerwiec 2008, 18:37:38 »
Witam! Od pewnego czasu mam problem ze sprzegłem. Mianowicie w czasie jazdy raz na jakiś czas gdy spuszcze sprzęgło do końca to wpada mi w podłogę i trzeba je tak jakby podpompowac zeby zadziałało. Czy ktos moze wie gdzie leży przyczyna?

jarded

• Gość
Problem ze sprzęgłem ,
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Czerwiec 2008, 20:28:47 »
Próbowałeś odpowietrzyć układ hydrauliczny sprzęgła? ( bo taki mniemam masz w swoim autku ).

delus07

• Gość
Problem ze sprzęgłem ,
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Czerwiec 2008, 13:27:17 »
Mam układ hydrauliczny ale nie wiem jak sie go odpowietrza

e-gen

• Gość
Problem ze sprzęgłem ,
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Czerwiec 2008, 13:39:23 »
Musisz wymienić w układzie płyn (np. DOT 4 taki jak do hamulców; wystarczy 0.5 litra) i odpowietrzyć. Jeżeli to nie pomoże to znaczy że masz pompke do regeneracji (zestaw naprawczy kosztuje ok. 20 zł) lub wysprzęglnik.

Rafi

• Gość
Problem ze sprzęgłem ,
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Czerwiec 2008, 13:45:07 »
Wejdź na stronkę Krzyżaka (w dziale "FAQ & How to?" masz link) po lewej klikasz na "dane naprawczo-regulacyjne" a później "pompka sprzęgła" - tam jest dość ładnie to opisane.

Hants

• Gość
Problem ze sprzęgłem ,
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Czerwiec 2008, 15:20:34 »
Potrzebujesz do tego dwóch osob. Odpowietrzanie trwa gora 5 minut. Sprawdz jednak, czy nie masz jakiegos wycieku.To sa zwyczajowo - bardzo szczelne układy

Vex

• Gość
Problem ze sprzęgłem ,
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Czerwiec 2008, 21:00:53 »
A sprawdzales poziom plynu ?

Accent

• Gość
Problem ze sprzęgłem ,
« Odpowiedź #7 dnia: 30 Czerwiec 2008, 22:08:02 »
Sugerowałbym uszczelnić (bo skąd niby się zapowietrzyło) odpowietrzyć (odpowietrznik jest przy wysprzęgliku), rurka do dzyndzla drugi koniec do słoika np z wodą, aby nie zapowietrzać przy odkręcaniu.