Autor Wątek: Kontrolka Check Engine  (Przeczytany 3129 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Sarna

• Gość
Kontrolka Check Engine
« dnia: 15 Marzec 2009, 10:48:13 »
WItam mam pytanie czy kontrolka check engine powina sie zapalić po przekreceniu stacyjki a pozniej gasnąć .Czy zapala sie dopiero po wykryciu jakiegos błędu.Jak to jest w hyundaiu scoupe bo wiekszości aut zapala sie przy przekreceniu dajac nam informacje ze jest sprawna. Bo niewiem czy tak kontrolka działa czy nie, bo słyszalem ze w niektórych
scoupe niedziała albo poprostu niema zaróweczki.

Cibor

• Gość
Kontrolka Check Engine
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Marzec 2009, 11:03:22 »
Ja u siebie wymieniałem wszystkie żarówki na diody więc problem z nie działającą żarówką odpada.... Ale i tak check nie działa.... więc jeśli wszystko jest ok to pali się dopiero po wykryciu błędu.... Ale sam jestem ciekaw :?: :?:

Roman_d

• Gość
Kontrolka Check Engine
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Marzec 2009, 11:41:15 »
Może być tak że ten model nie miał jeszcze takiej kontrolki. W mojej Sonacie 97 jest kontrolka ale nigdy się nie zapala bo nie jest podłączona. Sprawdzane w serwisie, wymuszane błędy i kontrolka nigdy nie zadziała.

Rafi

• Gość
Kontrolka Check Engine
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Marzec 2009, 15:29:55 »
U mnie po przekręceniu kluczyka zapala się i gaśnie po odpaleniu. Żarówki w tym Scoupe nie miałem ale miałem w "dawcy" przy zmianie tarcz na białe przełożyłem żarówkę i działa 8-)

Sarna

• Gość
Kontrolka Check Engine
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Marzec 2009, 19:18:19 »
Wreszcie dobralem sie do zegarów okazało się, że poprostu brakowalo zarówki, miejsce na żarówke było fabrycznie zaklejone białą izolacją. Okazała sie, że mam zarówke obok od kontrolki "OD OFF" ktora jest niepotrzebna w samochodzie z manualna skrzynia biegów. Przełożyłem i kontrolka działa zapala sie po przekreceniu kluczyka a po odpaleniu gasnie. :-)

harabin

• Gość
Kontrolka Check Engine
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Maj 2009, 04:08:12 »
No oryginalnie nie ma tam tej żarówki, trzeba sobie ja po prostu włożyć. Można jeszcze jedną dołożyć po lewej stronie która przypomina o zapięciu pasów - po przekręceniu kluczyka miga 5 razy i gaśnie, takie niby nic ale rzeczywiście przypomina o pasach. Szczeże mówiąc gdyby nie pasy to by mnie już tu nie było - pierwsze s-coupe i dachowanie :cry: teraz ma No.2