Autor Wątek: [Accent X3] Zmiana koloru tylnej półki bagażnika ;-)  (Przeczytany 5563 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MarcinW90

• Gość
[Accent X3] Zmiana koloru tylnej półki bagażnika ;-)
« dnia: 11 Marzec 2013, 00:34:48 »
Tak jak w temacie postanowiłem zmienić na kolor czarny wszystko co mogę zrobić sam we wnętrzu w swoim x3, reszta pójdzie do tapicera. Do pomalowania sprayem tylnej półki przyczyniło się forum AUDI. Do malowania wykorzystałem spray akrylowy Motip czarny mat koszt w moim przypadku 19,99PLN wiec mało a efekt zabójczy  8-)  :mrgreen:
ˆ

Na oczyszczoną tylną półkę możemy kłaść lakier, możemy wyprać ale ja wybrałem odkurzacz i szczotkę z grubym włosiem np. do butów  :mrgreen:

Pierwsza warstwa jak i każda inna z odległości 20cm:

Druga warstwa:

Fotki trzeciej warstwy nie zrobiłem bo przerwa na fajkę trochę zajęła ;-) tutaj ostatnia czwarta warstwa:

Jutro wrzucę fotki jak się prezentuje w samochodzie, efekt całkiem całkiem. Jedynie zmienia się faktura półki na bardziej chropowatą, po wyschnięciu i wywietrzeniu szczotkujemy szczotką żeby wyrównać fakturę półki i koniec gotowe  :mrgreen: [/code]

Offline Zbyszek

• Administrator
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Marzec 2013, 00:37:44 »
...wrzuć zdjęcia bo nie ma

MarcinW90

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Marzec 2013, 00:40:57 »
Hmm, no niby byly :-/ jutro poprawie ;-) no chyba ze jakos zle je wrzucam ;-/

[ Dodano: 2013-03-11, 01:00 ]
Naprawione  :mrgreen:

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Marzec 2013, 15:25:02 »
Można też tak http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?.Farba użyta do farbowania nie tworzy efektu "skorupy" na odnawianej powierzchni.

MarcinW90

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Marzec 2013, 19:24:34 »
Nie chodzi o skorupe tylko jest bardziej chropowata od oryginału  8-)