Autor Wątek: nieprzyjemny zapach z nawiewu  (Przeczytany 4595 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ewa 1

• Gość
nieprzyjemny zapach z nawiewu
« dnia: 12 Marzec 2009, 12:59:42 »
witam
posiadam accenta 2002 od paru dni jak przełącze pokrętłem na troche ciepła czuje jakby cos smierdziało,z kąd pojawia sie ten zapach,przejrzałam pobierznie ale nic ne znalazłam,czyżby był to problem z nagrzewnica od czego mam zacząć?

Cendra

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Marzec 2009, 13:13:06 »
Accent jest wyposażony w klimatyzację :?:

ewa 1

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Marzec 2009, 13:17:35 »
nie posiadam klimatyzacji,ostatnio wymienili mi w serwisie uszczelkę pod pokrywą zaworów,ale po wymianie nie widać żadnych sladów kapania oleju

kml

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Marzec 2009, 13:26:41 »
Cytat: "ewa 1"
od czego mam zacząć?

Od dezynsekcji wszystkich kanałów powietrznych - uzywa się do tego środka do odgrzybiania.

ewa 1

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Marzec 2009, 13:32:20 »
co to za środek,gdzie go kupić i jak to wykonać,czy można to zrobic samemu?

kml

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Marzec 2009, 13:36:00 »
co to za środek,gdzie go kupić i jak to wykonać,czy można to zrobic samemu?

Wpisać w google.pl "środek do odgrzybiania klimatyzacji" np wurth i doczytać co pisze producent.

ewa 1

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 12 Marzec 2009, 13:49:42 »
ok-dlaczego na max położeniu grzania(pokrętło) jest wszystko w porządku nic nie smierdzi,tylko na minimalnym ustawieniu?

kml

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 12 Marzec 2009, 16:38:15 »
ok-dlaczego na max położeniu grzania(pokrętło) jest wszystko w porządku nic nie smierdzi,tylko na minimalnym ustawieniu?

Pewnie dlatego, że pęd powietrza rozprasza zapach. Jak śmierdzi to śmierdzi i koniec.

szk3

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 12 Marzec 2009, 17:30:12 »
kml, ale tu raczej Ewie nie chodzi o pokrętło od prędkości nawiewu a to od ustawiania temperatury.... więc chodzi o to że na ustawieniu pokrętła na "najcieplejsze" nie czuć smrodu a na zimnym czuć....

kml

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 12 Marzec 2009, 17:33:23 »
Cytat: "szk3"
kml, ale tu raczej Ewie nie chodzi o pokrętło od prędkości nawiewu a to od ustawiania temperatury.... więc chodzi o to że na ustawieniu pokrętła na "najcieplejsze" nie czuć smrodu a na zimnym czuć....

A jakie to ma zaczenie? Jak smierdzi to koniec. Jeżeli w tej chwili na jednym ustawieniu to jak znam życie to niedługo w innym tez będzie capić.

Vex

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 12 Marzec 2009, 19:45:36 »
A filtr przeciwpylkowy ?

Bambrych

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 17 Marzec 2009, 16:06:59 »
Ja miałem kiedys myszkę w wentylacji. Dostała w łeb wiatraczkiem i śmierdziała przez pare tygodni. :-P

Cendra

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 17 Marzec 2009, 16:55:30 »
Spoko mój ojczulek zgubił jedną ze złowionych rybek pod siedzeniem... tragedia... nie róbmy OT ;)

IgoReCzeK

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 18 Marzec 2009, 13:02:53 »
dlaczego na max położeniu grzania(pokrętło) jest wszystko w porządku nic nie smierdzi,tylko na minimalnym ustawieniu?

Witam. Dlatego, że problem tkwi z części kanału wentylacyjnego, gdzie dostarczane jest zimne powietrze ( zanim zostanie zmieszane z ciepłym z nagrzewnicy ). Być może coś tam wpadło i teraz przy dodatnich temperaturach i dużej wilgotności gnije (butwieje). Obawiam się, że w tym przypadku nie specjalnie pomoże użycie aerozolu przeciwgrzybicznego ( antybakteryjnego ). Proponuję z kanału nawiewowego wymontować silnik dmuchawy i poprzez powstały otwór zobaczyć, co tam za śmieci utkwiły? Ten epizod z myszką daje dużo do myślenia. :-/ Pozdrawiam Igor.

kml

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 18 Marzec 2009, 18:28:43 »
Cytat: "Bambrych"
Ja miałem kiedys myszkę w wentylacji. Dostała w łeb wiatraczkiem i śmierdziała przez pare tygodni. :-P

BUAHAHAHHAHAHAHA O JEZU :D Nie mogę normalnie hahahaha :D