Witam, za tydzień wybieram się na pierwszy przegląd. Przez ten pierwszy rok eksploatacji stworzyłem krótką listę problemów do zgłoszenia w ASO. Między innymi chcę zgłosić skorodowany środkowy odcinek układu wydechowego. Jak zobaczyłem to się przestraszyłem. 14500km przebiegu, rok jazdy i taki stan wydechu? IX35 to moje 9 auto, ale żadne z poprzednich przy sprzedaży (jako 5-cio, 6-cio letnie) nie miało tak skorodowanego wydechu. Stąd moje pytanie, czy też tak macie w swoich autkach? I czy są jakieś szanse to reklamować. Czytałem dość dokładnie książkę gwarancyjną i tam nie ma żadnych wzmianek co do wyłączenia układu wydechowego z warunków gwarancji. A tak na marginesie to zabieram swój olej Motul 8100 Eco-Nergy 5W-30 ACEA A5/B5, myśle, że dobry wybór. Moje poprzednie autka też zalewałem olejami Motul i było super, resztę (filtry)biorę z ASO. Jak będę po, to podsumuję moje doświadczenia.
[ Dodano: 2015-01-16, 08:10 ]
Jestem już po przeglądzie. Koszt całkowity to 297zł (bez wymiany filtru kabinowego) plus mój olej. Jestem zadowolony.
[ Dodano: 2015-01-16, 11:54 ]
Jestem już po przeglądzie. Koszt całkowity to 297zł (bez wymiany filtru kabinowego) plus mój olej. Jestem zadowolony.