A ta ramka trzyma się mocno na wkrętach w plastiku? Czy one są gdzieś zakotwiczone w jakies metalowe elementy (nie pamiętam co tam jest pod spodem)?
Początkowo miewałem mniejsze radia (Alan 100, Uniden 510, Uniden 520) i zwykłe wkręty w plastiku wystarczały, z czasem pojawił się większy i cięższy Intek MB-45, potem Walker i jakość mocowania spadła, wkręty luzowały się. Wtedy zastosowałem śruby z nakrętkami i podkładami od spodu.
Bez demontowania czegokolwiek można wcisnąć rękę z kluczem pod konsolę i nakręcić nakrętki, a dla ułatwienia można bardzo łatwo zdjąć ten pionowy plastik pomiędzy tunelem a konsolą (wystarczy odkręcić jedną śrubkę z lewej strony) - wtedy już wejdzie tam każda, a nie tylko chuda ręka
Plastik samej konsoli w tym miejscu jest wystarczająco sztywny żeby utrzymać nawet ciężkie radio, nic się nie wygina, nie napręża, radio jest zamocowane pewnie i stabilnie.
Jest tylko jedna uwaga - wg mnie warto zrobić mniejszy rozstaw otworów w uchwycie - konsola w tym miejscu nie jest płaska, tylko wybrzuszona, więc im szerszy będzie rozstaw otworów tym uchwyt będzie nam się bardziej wyginał i "rozkraczał". Lepiej wywiercić dodatkowy otwór w uchwycie i dopiero wg nowego rozstawu robić dziury w kokpicie

Inna kwestia - jak montowaliście CB nie rozważaliście jego umieszczenia w tej wnęce pod radiem? Niby jest przydatna na drobiazgi, ale jakby sie w niej zmiescilo?
Można, są nawet specjalne kieszenie montażowe z maskownicami przygotowane pod popularne modele CB, ale wtedy konieczne jest zastosowanie dodatkowego głośnika zewnętrznego wyprowadzonego gdzieś dla lepszej słyszalności.
Ta półka pod radiem łatwo się demontuje, producent przystosował to auto do montażu radia 2DIN, więc jest to otwór znormalizowany i powinny tam być nawet jakieś elementy mocujące. Ja rozważałem taką opcję, ale poszedłem na łatwiznę i wybrałem montaż na dole konsoli

Było tam całkiem wygodnie.