Forum > Accent
[Accent MC] Za wysoka temperatura płynu chłodzącego, zimny p
vesoly:
Ostatnio troszkę przestały te temperatury tak mocno szaleć (podglądam przez OBD2 Bluetooth + program na Androida TORQUE PRO). Gdy temperatura wzrośnie to potem szybko zostaje obniżona (w ciągu kilku sekund) i znów zaczyna narastać przez kilkanaście sekund czyli system chyba wie że jest za ciepło i umie sobie włączyć i wyłączyć wentylator. Nadal bardzo słabo grzeje ogrzewanie i praktycznie tylko gdy jadę z obrotami powyżej 2000obr/min to leci ledwo ciepłe powietrze z nawiewów. Stojąc w korkach cały czas leci ledwo ciepłe powietrze. Po zatrzymaniu samochodu płyn w zbiorniku jest zimny ale jak odpalę silnik na postoju to jedna z tych aluminiowych rurek robi się lekko ciepła.
Może jakaś rada (Zbyszek - może Ty wiesz bo też masz ten sam model samochodu) co odkręcić aby odpowietrzyć układ. Naprawdę nie mam o tym zielonego pojęcia a nie chciałbym aby wszystko mi się wylało na ziemię :)
Zbyszek:
--- Cytat: "vesoly" ---Może jakaś rada (Zbyszek - może Ty wiesz bo też masz ten sam model samochodu) co odkręcić aby odpowietrzyć układ. Naprawdę nie mam o tym zielonego pojęcia a nie chciałbym aby wszystko mi się wylało na ziemię :)
--- Koniec cytatu ---
W poprzednim Accencie układ odpowietrzał się niejako sam. Nie wiem jak to wygląda w naszych obecnych bo może być różnie a szczerze mówiąc nigdy się nad tym nie zastanawiałem. Mogę spróbować jutro zadzwonić (o ile nie zapomnę) do gościa, który wykonywał mi przegląd po zakupie również z wymianą płynu i zapytać jak to jest z tym odpowietrzeniem. Gość pracował wiele lat w ASO naszej marki i dużo wie.
pawliksz:
miałęm podobny problem, że rury do i od clodnicy jak i sama clodnica byla zimna a silnik sie gotuje. Okazało się że bylo za mało plynu w chlodnicy, może i u Ciebie też to będzie.
vesoly:
Raczej nie. U mnie jest w tej chwili poziom jakieś 80% licząc między Empty a Full w zbiorniczku pod maską więc raczej nie jest za mało.
stalowiak:
--- Cytat: "vesoly" ---U mnie jest w tej chwili poziom jakieś 80% licząc między Empty a Full w zbiorniczku pod maską więc raczej nie jest za mało.
--- Koniec cytatu ---
sprawdzałeś poziom na zimnym silniku? Jeśli na ciepłym, to źle. Musisz wychłodzić silnik i sprawdzić poziom na zimnym silniku, najlepiej odkręcając korek.
Nawigacja
[#] Następna strona