Autor Wątek: [ix20] Nawigacja do IX20 (Doposażenie samochodu)  (Przeczytany 7306 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline cepcio

• Giełda
[ix20] Nawigacja do IX20 (Doposażenie samochodu)
« dnia: 24 Luty 2013, 11:45:11 »
Witam, czy ktoś posiada może fabryczną nawigację do IX20 lub doposażał auto w nawigację w miejscu radia Blaupunkt New York 830 lub Clarion NX 502E ? Salony sprzedają ja teraz jako akcesorium dodatkowe do wielu modeli Hyundai i ceny są w przedziale od 3500 do 4900 zł za taki zestaw  Warszawie. Cena zależna od dealera jednak dla mnie trochę nieuczciwe, że różnica między ASO wynosi nawet 1300 zł. Jedna jest na AutoMapa, druga na iGO Primo. Obie mamy dobre, bo od Navteq, a te jak wiadomo na Europę są jedne z najlepszych

Henryk58

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Luty 2013, 00:04:02 »
Mam orginalnie zamontowaną nawigację satelitarną. Mapa jednak wymaga aktualizaji bo samochód kupiłem w 2011r. Może ktoś aktualizował oprogramowanie. Interesują mnie koszty oraz gdzie lub kto może to wykonać bo wlaśnie zostałem poinformowany, że mój servis w Jaworznie został zlikwidowany.

larry

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Luty 2013, 15:11:55 »
Oryginalną navi możesz zaktualizować (bez aktualizacji map ) w serwisie ( np. podczas przeglądu) lub samodzielnie i jest to bezpłatne. Aktualizacja map jest płatna i można ją zakupić na stronie http://www.navigation.com/. Linki do aktualizacji systemu navi są na podforum dotyczącym ix35.

Offline cepcio

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Listopad 2013, 13:15:28 »
Witajcie, udało mi się zakupić oryginalną nawigację Hyundai do modelu IX20. Pochodzi z rozbitego samochodu. Niestety brakuje mi jednej części. Panel / Ramka maskująca wokół nawigacji. Serwis może mi ją zamówić, ale niestety jest 14 różnych wersji. Czy ktoś z Was posiada IX20 z oryginalną nawigacją i może w prywatnej wiadomości podać swój numer VIN, aby po takim numerze serwis mógł zamówić mi dokładnie taką ramkę jak potrzeba ? Z góry dziękuję za odpowiedź. Oczywiście wersja samochodu COMFORT z automatyczną klimatyzacją.

[ Dodano: 2013-12-07, 09:03 ]
Udało się. Doposażyłem samochód w oryginalną nawigację Hyundai. Idealnie pasuje do wnętrza. Nie było łatwo, ale dało się.