Autor Wątek: [Accent X3] Proszę o pomoc w doborze części blacharskich  (Przeczytany 12275 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ramzes2222

• Gość
Witam nie dawno mialem mala kolizje moim hyundaiem accentem gdzie doszlo do uszkodzenia zderzaka przedniego prawego blotnika klapy przedniej oraz lampy prawej przedniej chcialbym to zrobic na uzywanych podzespolach a moja watpliwoscia jest to ze posiadam hyundaja accenta z 1996 roku 1,5 benzyna sedan a znalazle na alegro czesci te ktore potrzebuje z hyundaya hatchbacka 1,3 wiem ze tylnie nie beda pasowac do mojego ale czy przednie spasuja blotnik maska zderzak przud na oko maja identyczny prosze o pomoc

[ Komentarz dodany przez: Zbyszek: 2013-02-22, 15:32 ]
Edycja działu oraz tytułu na bardziej zrozumiały + tagowanie.

Offline accencik

• Giełda
[Accent X3] Proszę o pomoc w doborze części blacharskich
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Luty 2013, 15:25:50 »
Kolego jeśli jest to Accent 5 drzwi to będzie pasować wszystko. Jeśli 3 drzwiowy to niestety nie. Różnią się maską lampami i zderzakiem z przodu.

ramzes2222

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Luty 2013, 17:55:56 »
kolego accencik jesteś pewny bo jeslik to  jest inf na sto procent to zamawiam części

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Luty 2013, 20:41:11 »
Accencik ma racje od HB części nie pasują.

ramzes2222

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Luty 2013, 21:33:38 »
dzieki wielkie czyli czesci albo z sedana albo hb ale 5 drzwiowego a jesli moge zapytac ile ml spraju tego mieszanego kupić na te elementy bo raczej profesjonalny lakiernik ktory chce 1200 za to odpada mysle ze 1000ml starczy co myslicie moze ktos cos podobnego robil

[ Komentarz dodany przez: Zbyszek: 2013-02-24, 03:18 ]
Proponuję zapoznać się z tym tematem: http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=1211

Offline accencik

• Giełda
« Odpowiedź #5 dnia: 24 Luty 2013, 02:42:17 »
ramzes niestety ten zderzak jest od 3d accenta więc niestety nie będzie pasował do sedana jakiego Ty masz... P.S nie lepiej poszukać w kolorze niż malować "szprejem" ? Wg. mnie lepiej wydać te np. 50 zł więcej i kupić w kolorze niż malować i psuć wygląd samochodu ;)

doman76

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 24 Luty 2013, 14:07:09 »
Dokładnie, szukaj części w kolorze. Nie wiem jaki masz kolor, ale pomalowanie przyzwoite maski "szprejem" jest ogolnie bardzo trudne, Do tego napewno potrzebujesz szpachli (np. wgniotki po kamieniach) podkładu, papierów ściernych, włókniny itd itd. Nie zapominając o polerce oczywiscie. Malowanie to raczej tylko latem. Malowanie maski jeśli masz lakier metaliczny jest praktycznie niewykonalne, przynajmniej jeśli chcesz jako takie efekty.
Na robote wydasz pewnie z 300zł, lakier ze "szpreja" jest dużo miększy od prawdziwego (chyba że weźmiesz z utwardzaczem) więc moim zdaniem szkoda wogole sie w to bawić

ramzes2222

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 28 Luty 2013, 22:58:48 »
dobrze panowie czesci sa zielony metalik niestety biachy na allegro nie bylo pomalowac jakos pomaluje zobaczymy narazie wiekszy problem maska przy montarzu zachodzi na strone ktora uderzylem autem czyli prawa wydaje mi sie ze to poedluznica mierzac rozstaw auta na felgach centymetr jest roznicy teraz jak to wyprostowac za podluznice zaczepic sie raczej nie da tego wiec moze za wachacz i do tylu podjechac centymetr to nie jest zbyt duzo

Offline Zbyszek

• Administrator
« Odpowiedź #8 dnia: 01 Marzec 2013, 00:20:41 »
ramzes2222, mógłbyś ten ostatni post przetłumaczyć na polski język?

ramzes2222

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 01 Marzec 2013, 11:28:29 »
chdzi o to ze mam maske i ona zachodzi na prawa strone za bardzo nie da sie jej wyregulowac na zawiasach i wydaje mi sie ze to wina tego ze cale uderzenie poszlo na podluznice . moje pytanie jak to wyprostowac . mierzylem rozstaw miedzy tylnym kolem a przednim i na prawym boku jest centymetr mnie w stosunku do lewego boku auta pytanie za co zawiazac line zeby to wyprostowac za podluznice czy za wachacz

Offline Zbyszek

• Administrator
« Odpowiedź #10 dnia: 02 Marzec 2013, 21:28:38 »
Zrobisz jak zechcesz ale takich różnic się nie prostuje. Tyle moje zdanie.