Autor Wątek: Zmiana amerykańskiego oświetlenia na polskie.  (Przeczytany 2660 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bambrych

• Gość
Zmiana amerykańskiego oświetlenia na polskie.
« dnia: 03 Marzec 2009, 21:22:47 »
Chodzi mi o przeniesienie postojowych z markerów bocznych do lamp(przód i tył) podpięcie markerów pod kierunkowskazy i dodanie przeciwmgielnego z tyłu. Byłby ktoś na śląsku w stanie to zrobić za niezbyt wygórowaną cenę??

Lampy jak się okazało są asynchroniczne, więc z tym nie ma problemu.

[ Komentarz dodany przez: weryfikator.kont: 2009-03-03, 22:40 ]
Proszę o używanie opcji edytuj i nie pisania posta pod postem w kilkuminutowych odstępach czasowych.

kml

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Marzec 2009, 18:46:29 »
Bambrych, przeca to trzeba zderzak wymienić tylny no chyba że tak na chama dokręcić światło...

Bambrych

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Marzec 2009, 10:08:32 »
A nie da sie jakos dwuwłóknowej żarówki dać??
No ewentualnie wyciąć kawałem zderzaka.
No albo zaadoptować jedno w dwóch świateł wstecznych. Co chya byłoby najlepszym rozwiązaniem.

kml

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Marzec 2009, 16:15:08 »
Cytat: "Bambrych"
A nie da sie jakos dwuwłóknowej żarówki dać??
No ewentualnie wyciąć kawałem zderzaka.
No albo zaadoptować jedno w dwóch świateł wstecznych. Co chya byłoby najlepszym rozwiązaniem.

Nie wiem ale gdyby się dało wbudować PM do świateł to stawiam na to, że byłoby tak zrobione a nie oddzielnie...

Bambrych

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Marzec 2009, 18:33:36 »
No w zasadzie to moje poprzednie auto to był Accent 96 tez z US.
I tam przeciwmgielne miałem rozwiazne właśnie w ten sposób zamiast jednego wstecznego.
Tylko to był taki pic na wodę, bo białe szkiełko było na czerwono zamalowane. Jest u mnie warsztat, w którym mogą mi wyciąć ten kawałek i wkleić czerwone szkiełko, ale oni sobie za taki bajer dużo śpiewają.
Ale w zasadzie to przeciwmgielne najmniej ważne, mnie chodzi głównie o postojowe.

kml

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Marzec 2009, 19:17:43 »
Ale w zasadzie to przeciwmgielne najmniej ważne

1. Nie przejdzie przeglądu ( tzn w normalnym kraju by nie przeszedł )
2. Jakakolwiek kontrola drogowa i dowód do widzenia.
3. Prozaiczna sytuacja - co zrobisz jak będzie mgła ;)

Bambrych

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Marzec 2009, 19:49:34 »
1 i 2 powód ok. Ale o ile mnie zatrzymają zawsze się mogą nie zapytać.
A co do 3 to proste nie będę jeździł bez. W zasadzie to od roku mógłbym na palcach jednej ręki policzyć. A przy ostatnich mgłach to włączone światła w innych pojazdach to się kwalifikowały bardziej do mandatu (widoczność była powyżej 50m).
Mam ten oto samochód (z lepszym wyposażeniem :P ale to nieważne)
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Hyundai-Accent-ACCENT-GT-2004-HYUNDAI-GT-HATCHBACK-LOW-MILES-MUST-SEE_W0QQcmdZViewItemQQcategoryZ80744QQihZ006QQitemZ160318875688QQrdZ1QQsspagenameZWDVW
I dwa pomarańczowe z przodu i dwa czerwone z tyłu markery (u nas to by były kierunkowskazy) służą jako postojowe, więc to będzie pierwsza rzecz do której się dopieprzą, ponieważ przez to samochód niezwykle się odznacza na drodze.

kml

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 05 Marzec 2009, 20:06:04 »
Bambrych, a takie rozwiązanie jak przełożenie całych lamp przednich i zostawienie obrysówek?

Bambrych

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 05 Marzec 2009, 21:04:24 »
No rozwiązanie dobre, ale po 1 za drogo, po 2 i tak wymagana interwencja elektryka.
Lampy w tym modelu jak juz mowilem o dziwo asynchroniczne co mnie bardzo zdziwiło. I identyczne jak w europejskim modelu po prostu brak podłączenia i żarówki.
Wszystkie problemy rozwiązałbym w warsztacie parekilometrów od domu, ale to koło 600-800zł by wyszło. A z moją skromną pensją (obniżoną jeszcze z racji kryzysu) tp nie bardzo.
Poza tym kupiłem to auto tylko dlatego bo było tanie. Ze sprowadzeniem, opłatami, rejestracją i założeniem instalacji sekwencyjnej niecałe 15 tysięcy.
Podsumowując szukam jak najtańszego rozwiązania ;]

"o dziwo ... co mnie bardzo zdziwiło. "
czasami sam się zastanawiam co ja piszę.

[ Komentarz dodany przez: weryfikator.kont: 2009-03-05, 23:22 ]
Proszę o używanie opcji edytuj i nie pisania posta pod postem w kilkudziesięcio minutowych odstępach czasowych.

kml

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 05 Marzec 2009, 22:35:50 »
Bambrych, nie pisz podwójnych postów. Masz taki przycisk EDYTUJ na górze po prawej obok cytuj.

Nie wiem czy kupno całych uzywanych lamp i elektryk i tak nie wyjdzie taniej. NIe wiem po ile są części w tej chwili ale raczej drogie to one nie powinny być :)