Forum > Lantra
lantra 92 pływajace odroty
Grzesik1:
--- Cytat: "kuris" ---czy u was w lantrze też jak się włącza wentylator od chłodnicy to spadaja obroty do około 500
--- Koniec cytatu ---
objaw padniętego silniczka krokowego...
rozebrać prosto, wykręcasz go i czyścisz...
po tym zabiegu konieczna jest regulacja wolnych obrotów
jak by co służę pomocą...
P.S. mi też umarł ostatnio krokowy... to chyba przez tą pogodę :-?
kuris:
Czwśc Grzesik z tego co patrzyłem to on działa bo obroty spadają mi niżej a on podnosi je na około500-600 ,taksamo przy załączeniu zapłonu słychac że pracujea co do rozbierania to jak odkręciłem te cztery śrubki od gury to dostałem się tylko do ślimaka więc co tam czyści ,prosze o jakieś dokładne wytyczne co do czyszczenia.
Grzesik1:
jak ci chodzi, to przeprowadz tylko proces regulacji obrotów i bedzie ok,
myslalem ze u ciebie nie pracuje tak jak u mnie :)
wg mnie starszych silniczków sie nie powinno czyścić (takich jak u mnie bo tam nie ma co sie pobrudzic)
kuris:
Też tak myślałem ,w najbliższym czasie przeprowadze regulacje obrotów i sie odezwe narazie serdeczne dzięki i pozdrawiam.
kuris:
Grzesik postąpiłem jak mówiłes i przeprowadziłem regulacje obrotów, robiłem to trzy razy zanim osiągnąłem pozytywny wynik,ustawiłem około 900 obr.pokasowałem błędy i niby wszystko ok zapalam jest pięknie włączam swiatła obr.spadają ale silniczek je momentalnie podnosi efekt pozytywny,dodatkowo włączam wentylator w aucie na full i dalej jest ok ",jak pisałem wcześniej przy takim obciążeniu nie podnosił obr. na ustalone"niby wszystko pięknie ale jak troche pojeżdże to pojawia mi się efekt pływania 800-1100 ale nie zawsze,i jeszcze jeden objaw jak zapalam zimny silnik to jest ok ale jak ciepły to zapali zrobi takie próbkowanie trzy razy z 800na1100 i spada na 800.Widzę że założyłeś nowy wontek o silniczku krokowym ,ja mam właśnie taki sam więc będę sledził temat,pozdrawiam.
Nawigacja
[#] Następna strona