Forum > Lantra

lantra 92 pływajace odroty

(1/5) > >>

kuris:
Witam wszystkich problem jak w temacie,do tej pory wszystko było ok ale wymieniłem uszczelkę pod głowica bo była taka potrzeba i zaczęło się ,obroty sa stabilne tzn.około 800 dopuki nie włącze swiatełzaczynaja pływac od 800 do około500 a jak włącze jeszcze jakieś źrudło napięcia np,wzmacniacz lub kierunki to jeszcze spadaja niżej a najciekawsze jest to że nie zawsze się tak dzieje czasami jest ok.

Cendra:
obadaj alternator gdzieś w specjalistycznym warsztacie, przeczyść styki itp.

Sebaaaa:
Wg mnie może to być silniczek krokowy do wymiany. Też tak miałem i jak go wymieniłem i się skończyły problemy.

Grzesik1:
w dziale faq masz link do strony z poradami krzyzaka, a tam regulacja wolnych obrotow w silniku 4G15,
wyreguluj obroty a problemy falowania znikna...

kuris:
Witam po długiej przerwie, znalazłem co było powodem pływających obrotów ,czujnik temperatury tan dwu pinowy ,po wymianie wszystko wruciło do normy,mam jeszcze jedno pytanie czy u was w lantrze też jak się włącza wentylator od chłodnicy to spadaja obroty do około 500 i przes czas pracy wentylatora takie utrzymuje.A i jeszcze jedno wiecie może jak rozebrac silniczek krokowy w tym modelu żeby go wyczyścic.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej