Autor Wątek: Gaśnie na LPG  (Przeczytany 2392 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jarekezg

• Gość
Gaśnie na LPG
« dnia: 03 Marzec 2009, 19:42:44 »
Witam.
Zacznę może od tego że nie wiedziałem gdzie powinienem ten temat umieścić: tu czy w Auta i problemy.
Do rzeczy: od przedwczoraj gdy jadę na gazie autko lubi zgasnąć na skrzyżowaniu i nie mam pojęcie czy to jest spowodowane. Nie zauważyłem żeby osłabło albo więcej paliło, jedynym problem jest to gaśnięcie. Co może być przyczyną?
Aha, bym zapomniał: Lantra J1 1,5Pb+LPG rocznik 94 (edit: i tak jest w podpisie :P)
Pozdrawiam Jarek.

BartBartez

• Gość
Gaśnie na LPG
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Marzec 2009, 09:20:38 »
Nie znam się za bardzo na LPG ale z tego co wiem takie gaśnięcie jest oblawem uszkodzonego/zabrudzonego parownika. Moja mama ma to samo w Scoupe i nie mam czasu się za to zabrać.

pakson

• Gość
Gaśnie na LPG
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Marzec 2009, 09:27:40 »
miałem dokładnie to samo, prawdopodobnie masz gdzieś dziurawy wąż dolotowy i silnik dostaje ciut za dużo powietrza i dlatego gaśnie na skrzyżowaniach, u mnie pomogła wymiana węża dolotowego powietrza teraz nic nie gaśnie :) waz można tanio zdobyć na allegro od kogoś kto sprzedaje Lantre na części... podzwoń popytaj bo niektórzy jak powiedzą cenę to może zgasić... ja kopiłem swoja za 40pln, aha i jeszcze jedno ważne żeby robili Ci foto, chodzi mi żeby zobaczyć w jakim stanie jest guma czy nie sparciała już...

jarekezg

• Gość
Gaśnie na LPG
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Marzec 2009, 19:48:20 »
gaśniecie ustało - problemem był strasznie !@#$% gaz znów zalałem orlen i jest dobrze :D

Dzięki za zainteresowanie tematem. Jak dla mnie EOT.

pioter2647

• Gość
Gaśnie na LPG
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Kwiecień 2009, 00:56:33 »
moze byc nieszczelnosc na wężu dochodzacym do krokowca - ja tak miałem dzisiaj w ponym 1,5mpi na lpg.