Forum > Sonata

[Sonata NF/YF] Interfejs do komputera Bluetooth + soft

<< < (2/3) > >>

kosmos2011:

--- Cytat: "sut72" ---Przede wszystkim zastanawiałem się, czy te najtańsze chińczyki będą w ogóle chciały "gadać" z autem.

A tak na maginesie: co masz na myśli mówiąc o kolorowych migających choinkach?

A możesz jeszcze zdradzić jakiego oprogramowania używasz?
--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: "y4r3k" ---- Na allegro wystarczy kupić czytnik do OBD2 na bluetooth (wybralem jeden z najtanszych, taka wtyczka z diodami bez kabla)
--- Koniec cytatu ---

Choinka to znaczy rózne zegary, obrotomierze itd.

Mój ma ogonek czyli na smartfona masz inne oprogramowanie niż na laptopa.
Używam darmowych Easy OBD II lub Scan Tool bo kasuje tylko błędy w tym pierwszym jest możliwość podglądu chwilowych wskazań czujników np sonda,czujnik temperatury,przepływomierz.

sut72:

--- Cytat: "kosmos2011" ---Choinka to znaczy rózne zegary, obrotomierze itd.
[url=http://images49.fotosik.pl/1790/4bc984b6b06fc597m.jpg]Obrazek[/URL]

Mój ma ogonek czyli na smartfona masz inne oprogramowanie niż na laptopa.
Używam darmowych Easy OBD II lub Scan Tool bo kasuje tylko błędy w tym pierwszym jest możliwość podglądu chwilowych wskazań czujników np sonda,czujnik temperatury,przepływomierz.
--- Koniec cytatu ---

No dobra, to już wiemy, że choinka mię nie interesuje. Nie potrzebuję wytrysku zamiast wtrysku...  ;-)
Potrzebuję odczyt ewentualnych błedów, czy właśnie parametrów.
Mówisz o Scan Tool - ale ten jest płatny przecież?
ScanTool

A ten kablekowy (z linki w poprzednim poście) do czegoś się nadaje, czy tylko bajer dla młodziaków chcących "za stufkiem" zrobić czerwone Ferrari z czarnego Folwazena?

kosmos2011:
Easy OBD II używam do podglądu parametrów, a Scan Tool wersja polska do kasowania błędów ( bo szybciej się uruchamia aplikację).Najbardziej rozbudowany program to PCMSCAN, ale niestety płatny.

sut72:
Dzięki Kosmos!
Pozdrawiam!

Hants:
Podepnę się do wątku.

Jestem na etapie robienia czerwonego Ferrari z zielonego Hyundaia i zastanawia mnie - dlaczego mój kabelek preOBD do OBD2, ma dodatkowo wystające jedno złączę w stylu "zaizolowany banan"?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej