Forum > Instalacja LPG, CNG, inne
Problemy z butlą.
BASIK:
Mam taki problem z butlą 50l - można do niej zatankować max 25 litrów poczym odbija :-( - wskaźnik pokazuje, że butla pełna. Dodam, że sprawdzałam wyjeżdżając gaz do zera ze dwa-trzy razy... przełączyłam na benzynę podjeżdżam zatankować i... 24-25 raz (mistrzostwo świata!) zatankowałam 27 litrów. Ja wiem, ze powninna tam zostać jakaś rezerwa miejsca - ale żeby aż tyle! :shock: Czy ktoś mial podobny problem? (Ja mam małe doświadczenie jeśli chodzi o gaz to piewsze moje auto na takie paliwo).
Brayan73:
najprawdopodobniej masz zalaną butle woda (tankowanie na lipnych stacjach) miałem tak butla 35l wchodziło 15l-17l
ewentualnie zawór ciśnieniowy padł i odbija wcześniej
Hants:
A jak rano zajrzysz do bagażnika i spojrzysz na PUSTĄ wg wskazników butlę, to tak z grubsza - na jakiej wysokości masz rosę?
'Zawor cisnieniowy' to w BRC pływak na długim druciku - obstawiam, że się wygiął i zamyka zawór o wiele wczesniej niz powinien.
Odradzam samodzielną kombinację - wielozawór to w sumie delikatne urządzenie
tomek27:
A co pokazuje wskaźnik poziomu paliwa przed i po zatankowaniu?
BASIK:
No więc tak:
1. butla jest zaroszona do połowy - zatankowane mam do oporu i przejechane 21 km (pali od 8 do 12l gazu/ na 100 na tych samych trasach przy podobnych prędkościach)
2. butla jak jest pusta to na wskaźniku jest zero, jak ją nabiję do pełna (tzn. jak mi pistolet odbija na stacji) to pokazuje ful...
Nawigacja
[#] Następna strona