Autor Wątek: [Santa Fe SM] Światła przeciwmgielne tylne - dziwne zachowan  (Przeczytany 13619 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AnnaP.

• Giełda
[Santa Fe SM] Światła przeciwmgielne tylne - dziwne zachowanie
« Odpowiedź #15 dnia: 05 Listopad 2017, 14:56:22 »
Niestety nie mam możliwości zmierzenia w voltach. Jeśli faktycznie w G11 i G12 nie ma masy,to co to będzie oznaczało?Na przyszły weekend postaram się załatwić voltomierz i zmierzyć napięcie w M47. Ile ono powinno wynosić?
Ciągłość przewodów raczej jest,bo ruszałam nimi,i dobrze z każdej strony sie trzymają. :-?

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #16 dnia: 05 Listopad 2017, 15:19:44 »
Napięcie powinno być 12V.

Co do mas jeśli by nie było to znaczy że wiązka jest uszkodzona.

Ciągłość przewodów sprawdza się mierząc rezystancje na obu końcach.

Offline AnnaP.

• Giełda
« Odpowiedź #17 dnia: 05 Listopad 2017, 15:21:45 »
Dzięki ! Będę musiała zakupić voltomierz i miernik aby sprawdzić co trzeba. Bo teraz już chyba nic innego nie wchodzi w grę,jak te przekaźniki G11 i G12 i zmierzenia napiecia+rezystancji.

[ Dodano: 2017-11-06, 15:03 ]
Tak dzisiaj jeszcze sobie myślę o tych światłach,czy nie dałoby rady narazie jakoś innym sposobem obejść tego wszystkiego, i np.podłączyć je inaczej?
Może głupie to moje myślenie,ale najwyżej zostanę wyprowadzona z błędu,i zdobędę nową wiedzę.
Santka oddaję w środę na wymianę rozrządu,i po tej wymianie zabieram się dalej za światła( stąd te moje "wywody).

12.11.2017
Problem ze światłami przeciwmgielnymi został rozwiązany. Dostałam się w bagażniku do przekażnika po lewej stronie G11?, i jak się okazało prąd był źle podłączony,przez co było słabe napięcie. Pociągnęłam nowy kabel, ładnie zabezpieczyłam i świtała działają.

Offline karino13

• Giełda
« Odpowiedź #18 dnia: 18 Maj 2018, 11:32:00 »
witajcie...problem powraca przynajmniej u mnie ...konkretnie...posiadam hak i co zauwazylem , ze napiecia w skrzynce sa a swiatla nie swieca ,napiece w puszce haka 13 pin tez jest wiec w przyczepie swiatla sa , uzywam przelotki 13 pin / 7 pin i co logiczne po podpieciu przyczepy swiatla sa w przyczepie ale nie w aucie. Czy jest gdzies przekaznik w instalacji ktory wylacza napiecie do lamp w aucie po podlaczeniu przyczepy ?? a moze jest inne tego rozwiazanie??

[ Dodano: 2018-05-18, 12:49 ]
UPDATE
coz....kable z obu stron przy lampach z tylu w kostkach nie daja napiecia a w gniezdzie haka ono jest. Mysle , ze jest osobny kabel poprowadzony gdzies do kostki pod siedzeniem kierowcy i taj jest uszkodzony przekaznik...olał to pies

[ Dodano: 2018-05-18, 13:03 ]
UPDATE 2
sprawa niby banalna ale jak tos o tym nie wie to ma dzien spedzony przy aucie free...
http://forum.karawaning.pl/topic/12475-instalacja-13-pin-przekaźnik/

[ Dodano: 2018-05-18, 13:59 ]
update3
 sprawdzone gniazdo ...styk dziala ale swiatel brak..poprostu nie dziala przekaznik ktory jest gdzies za gorami, za lasami. Hak i instalacja jest Hyundai wiec oryginalna moze mak tos z Was schemat montazu jaki jest w serwisie??