Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Światła przeciwmgielne tylne - dziwne zachowan

<< < (2/4) > >>

AnnaP.:
Sprawdziłam bezpiecznik 10 - jest ok. Zamieniłam przekaźnik zarówno z prawym niebieskim, jak i lewym niebieskim ( o ile dobrze skumałam że to o to chodziło ) , i niestety przeciwmgielnych z tyłu dalej brak :/
Nie chcę za bardzo rozkręcać "całego auta" i szukać winowajcy,ale widocznie chyba tylko to pozostaje... Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły co może być?
p.s: a może to być przycisk po prostu? jeśli tak to jak go "wydłubać"żeby nie narobić szkody w plastiku...

kosmos2011:
Sprawdź czy po włączeniu świateł na pinie 1 (przewód koloru czerwonego) złącza I/P-E jest napięcie.
.

AnnaP.:
Sprawdziłam. Napięcie jest.

kosmos2011:
Idąc dalej sprawdź czy na pinie 13 złącza M47 jest napięcie i przechodzi dalej na pin 12 lewa lampa i 11 prawa lampa. Złącze M47 jest niestety pod wykładziną za siedzeniem kierowcy.
.

AnnaP.:
Dzięki kosmos2011 za info i zdjęcie poglądowe. Postaram się na spokojnie w sobotę tym zająć, bo niestety na tygodniu czasu tyle brak. A jeśli M47 jest pod wykładziną, to szykuję się na spokojną pracę "rozbiórkową"auta.
Zauważyłam że kabel który wychodzi z nadkola do lewej lampy przeciwmgielnej jest w dwóch miejscach jakby zagnieciony- być może w tym tkwi przyczyna...?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej