Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Światła przeciwmgielne tylne - dziwne zachowan
kosmos2011:
Wszystko zgoda tylko że lampy nie świecą obie, a rozgałęzienie na lewą i prawą (osobne przewody z +12V) znajduje się właśnie w złączu M47. Również masy do obu lamp są brane z dwóch różnych miejsc.
AnnaP.:
Ok.Rozumie :) W takim razie postaram się w najbliższy wolny czas "rozebrać"Santka i sprawdzić złącze M47.
Dzięki za wyjaśnienie.
karino13:
witam...problem chyba z wiekszoscia santa fe ,u mnie pomoglo szarpanie kablami w skrzynce z przekaznikami pod kierownica
AnnaP.:
Witam. Życie nieco zweryfikowało plany dłubania przy aucie,i dopiero wczoraj się za to zabrałam. Sprawdziłam przekaźnik M47 na pinie 13,12 i 11 napięcie jest.
Czyli co - pozostaje rozebranie bagażnika i sprawdzenie tam G12 i G11? czy jeszcze jakaś możliwość?
Z tego co kojarzę to nie sprawdziłam przekaźnika G8, ale skoro dalej napięcie jest to pewnie on winowajcą nie jest?
P.S:jeśli faktycznie trzeba będzie sprawdzić przekaźnik G12 i G11 to od którego wpierw zacząć, i ktoś może ma jakiś filmik poglądowy jak zdjąć te plastiki,żeby nie narobić szkód etc.
kosmos2011:
Czy sprawdziłaś czy między M47, wtyczkami do lamp jest ciągłość przewodów?
Jeśli na 11,12 i 13 złącza M47 jest napięcie to ile ono dokładnie wynosi w voltach.
Masa G8 jest od lampki w włączniku więc nie ma znaczenia.
Jeśli chodzi o G11 i G12 to musiał to by być duży zbieg okoliczności żeby obie masy zniknęły, ale też to trzeba sprawdzić.
Nawigacja
[#] Następna strona