Autor Wątek: [Santa Fe SM] Nadmuch  (Przeczytany 4939 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

szteo

• Gość
[Santa Fe SM] Nadmuch
« dnia: 27 Styczeń 2013, 20:18:55 »
Jak to jest z klimatronikiem  u was gdy naciskam auto zawsze włącza się nadmuch na nogi siła nadmuchu trzy koniczynki.
czy można to jakoś zmienić czy to jest tak na stałe?

Hulltay

• Gość
[Santa Fe SM] Nadmuch
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Styczeń 2013, 21:03:11 »
Chyba zmienić się nie da bo tu struje już automat, który zawsze zaczyna dmuchać od dołu (ciepło idzie do góry) w zależności od ustawionej temperatury (będzie starać się utrzymać ustawioną na panelu temp.), ale z tego co zauważyłem u siebie to potrafi sobie sprytnie żonglować ustawieniami nadmuchów i obrotami wiatraka.

jaclwapl

• Gość
[Santa Fe SM] Nadmuch
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Styczeń 2013, 08:27:38 »
Dokładnie tak jak pisze Hulltay,  Jak np. w samochodzie jest - 3 a chcemy mieć 25 to automat włączy full wiatrak.... jak jest 20 a chcemy mieć 20.5 to włączy jedną "łopatkę"... generalnie nie przejmuj się tym... zawsze zostaje tryb ręczny.

szteo

• Gość
[Santa Fe SM] Nadmuch
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Styczeń 2013, 09:47:09 »
Dzieki

Offline volcan

• Giełda
    • http://www.prace-geologiczne.pl
Re: [Santa Fe SM] Nadmuch
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Styczeń 2013, 18:47:34 »
Cytat: "szteo"
Jak to jest z klimatronikiem  u was gdy naciskam auto zawsze włącza się nadmuch na nogi siła nadmuchu trzy koniczynki.
czy można to jakoś zmienić czy to jest tak na stałe?

Zależy od pogody, różnicy temperatury między tym, co chcesz uzyskać a tym, co jest itp. itd.

W warunkach zimowych, deszczowych itp. zaczyna zazwyczaj (zaryzykuję stwierdzenie, że zawsze) od nadmuchu na szybę, potem przerzuca na nogi. Nadmuch "na twarz" uruchamiany jest czasem przy korzystaniu z klimatyzacji - żeby od razu dać ochłodę pasażerom.

jaclwapl

• Gość
[Santa Fe SM] Nadmuch
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Styczeń 2013, 08:16:25 »
U mnie jak jest poniżej "0" to nadmuch na szybę włącza się samoczynnie...
Przekręcam kluczyk...uruchamiam silnik....i włącza się nawiew na szybę.
Myślałem, że po prostu nie wyłączam dmuchawy przed zgaszeniem ale jednak wyszło, że działa to z automatu. Dziś było na plusie i nie włączyło się samo.

Offline volcan

• Giełda
    • http://www.prace-geologiczne.pl
[Santa Fe SM] Nadmuch
« Odpowiedź #6 dnia: 29 Styczeń 2013, 19:55:38 »
Cytat: "jaclwapl"
U mnie jak jest poniżej "0" to nadmuch na szybę włącza się samoczynnie...
Przekręcam kluczyk...uruchamiam silnik....i włącza się nawiew na szybę.
Myślałem, że po prostu nie wyłączam dmuchawy przed zgaszeniem ale jednak wyszło, że działa to z automatu. Dziś było na plusie i nie włączyło się samo.

A wyłączasz dmuchawę przed zgaszeniem auta?

jaclwapl

• Gość
[Santa Fe SM] Nadmuch
« Odpowiedź #7 dnia: 30 Styczeń 2013, 08:17:18 »
No właśnie o to chodzi, że wyłączam na 100%. sprawdzałem specjalnie przed zgaszeniem:) jak przyjdzie mróz to zrobię filmik:)