Autor Wątek: [i30] Czujnik temeperatury zewnętrznej  (Przeczytany 17322 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Gacek

• Gość
[i30] Czujnik temeperatury zewnętrznej
« dnia: 22 Styczeń 2013, 17:27:36 »
Witam.
W górnym rogu wyświetlacza radia zawsze wyświetlałą się temperatura zewnętrzna. Już od jakiegoś wyświela stałą temperaturę, bez róznicy czy znajduje się w garażu czy podczas  jazdy. Cały czas wyświetla heh bagatea -44 °C. Prawdopodobnie uszkodzony jest czujnik temeratury zewnętrznej. Mam tylko problem z jego lokalizacją... Czy ktoś z Was wie gdzie on może się znajdować? Podejżewam, że gdzieś w pasie przednim... ale gdzie dokładnie... ?  :-/

Offline Yaro

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Styczeń 2013, 19:35:20 »
"Pod tablica rejestracyjna za grillem będzie przewód zakończony prostokątnym plastikiem z cypelkiem. W czujniku są dwa piny i to tyle nie jest rozbieralny"

Z forum i30  ;-)

leonard2508

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Marzec 2013, 22:20:07 »
witam mam podobny problem kupilem nowy czujnik w serwisie wymienilem i jest bez zmian pokazuje caly czas ta sama tem. za porady bede wdzieczny hyundai i30 cw

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Marzec 2013, 23:12:47 »
W tym samym miejscu są dwa czujniki z taką samą wtyczką od klimatyzacji i od wskażnika temperatury zewnętrznej.

leonard2508

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Marzec 2013, 11:07:33 »
tak sa dwa dzieki ale zamienialem na przemian inic na nowym czujniku jest symbol GIT a na starym EIH i nie wiem czy ma to znaczenie prosze o rade          LEO

[ Dodano: 2013-03-26, 16:37 ]
mam pytanko czy ktos montowal CB radio wi30 cw jesli tak to prosze o rade jak i gdzie pozdr.

Piotralu

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Styczeń 2014, 13:38:28 »
No ja mam też problem z tym czujnikiem, mi pokazuje cały czas 60 stopni. Mam pytanie, czy oprócz serwisu można go gdzieś jeszcze dostać?
I który dokładnie to jest czujnik, E84-1 czy E84-2?

leonard2508

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Styczeń 2014, 15:27:15 »
ja do dzisiaj mam 60 stopni pomimo ze kupilem nowy i zamienialem na przemin oba a co do kupna to na alegro widzialem ja kupilem w salonie

Piotralu

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Styczeń 2014, 16:14:40 »
A ile kosztowała Cię taka przyjemność w salonie?

Piotralu

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 27 Styczeń 2014, 21:55:32 »
Dzięki za linki. Zabiorę się za to jak zrobi się trochę cieplej, bo jak na razie na niego patrzę to mi się odechciewa.

Offline Pawel

• HKP
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 30 Sierpień 2016, 18:28:51 »
Odkopuję temat bo mam pytanko odnośnie wskazań temperatury zewnętrznej.Otóż zauważyłem że w moim autku trochę dziwnie w moim odczuciu działa czujnik temperatury zewnętrznej tzn. aktualizacja wskazań następuje dopiero po kilku minutach jazdy samochodem.Np. rano powiedzmy jade samochodem do pracy w temperaturze 15 stopni.Wsiadam do autka po 8 godzinach,odpalam a na wyświetlaczu nadal 15 stopni.Dopiero po kilku minutach jazdy dokonuje się aktualizacja wskazań.
Nie wiem czy ten typ tak ma czy coś nie tak z czujnikiem w moim samochodzie ?
W użytkowanych dotąd przeze mnie autkach zaraz po przekręceniu kluczyka wskazywana była aktualna temperatura.

Offline inprogs

• Giełda
« Odpowiedź #11 dnia: 31 Sierpień 2016, 11:46:23 »
Mam to samo, nieraz potrafi mi pokazać że na zewnątrz jest 28 stopni a stoi w pełnym słońcu w środku lipca... Trzeba sie pogodzić że termometr w tym aucie jest upośledzony.

Offline pafciokrak

• Giełda
« Odpowiedź #12 dnia: 31 Sierpień 2016, 22:34:53 »
Dziwne, w moim jest ok, nawet smiac mi się chce bo to co jest na wyświetlaczu pokrywa się z tym co jest na tablicach drogowych w Krakowie :)
Jedyne to to ze temp. aktualizuje się z dość sporym opóźnieniem ale to chyba nawet instrukcji pisze ze tak ma być.

Offline wolodi

• HKP
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 01 Czerwiec 2017, 08:56:13 »
No własnie ja tak mam, że po np. 15 min jazdy jest ta "aktualizacja". Czyli np. z 18 st nagle wzrasta do 25. Czy to normalne? a jak wygląda sprawa czujnika od klimy? czy jego nieprawidłowe działanie mogło by powodować dziwne zachowanie klimy?