Forum > i30 FD

[i30] Gasnący silnik po zagrzaniu do 75 st.C

<< < (2/4) > >>

NieAmator:
musisz jechać na komputer nie zgadniemy co mu jest teraz to wiadomo że problem leży w elektryce wyjmują akusia skasowało jakiś błędy musisz je ściągnąć  i dopiero możemy działać szkoda męczyć auto komputer to koszt 50 100zł

Leszek_S.:
Mantra: CRDi CRDi CRDi.... a na jakiej stacji i jakie paliwo tankujesz :?:

pawelzielony:
Tankuje oczywiście ON na jednej i tej samej stacji od pół roku (auchan w Warszawie na ul.Modlińskiej) Do tej pory nigdy nie narzekałem na to paliwo...
W tankowaniu miałem tylko 2 wyjątki - zatankowałem na Statoil Winter Super Gold czy jakoś tak...

Leszek_S.:
Sieciówka ... hmmmm... nic nie powinni kombinować przy paliwie... ale nie kupujesz przypadkiem tego lepszego :?: typu verva, dynamiic... :?: Bo jeśli tankujesz toś przepadł... znaczy się pompa i wtryski zarżnięte a dodatkowo niskie temperatury..... robią swoje a nie dymi ci na czarno :?:

weldon:
No popatrz, a mnie dziś przekonywali, ze względu na nadciągające mrozy, właśnie na te Vervy  i inne Orleny :D

U mnie się ciekawostka zrobiła - miałem robić wtryski, bo jak było ciepło, to na zimnym silniku jakby lekko nierówno pracował i zdarzało mu się lekko kopcić, ale ponieważ mi rozrząd poszedł i ważniejsze rzeczy w kryzysie musiałem wykonać, to dotrwałem do pierwszych mrozów i okazało się, że ... mu przeszło :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej