Forum > i30 FD
[i30] Gasnący silnik po zagrzaniu do 75 st.C
pawelzielony:
--- Cytat: "Leszek_S." ---Sieciówka ... hmmmm... nic nie powinni kombinować przy paliwie... ale nie kupujesz przypadkiem tego lepszego :?: typu verva, dynamiic... :?: Bo jeśli tankujesz toś przepadł... znaczy się pompa i wtryski zarżnięte a dodatkowo niskie temperatury..... robią swoje a nie dymi ci na czarno :?:
--- Koniec cytatu ---
2 Razy zatankowałem te "lepsze" paliwo na Statoil Winter Gold czy jakoś tak i tyle ale po nich nic mu nie było... I bankowo autko nie dymiło... Nie wiem o co kaman .... za 2 godzinki będę w ASO i komputerkiem sprawdzą co się dzieje ...
Leszek_S.:
No i co by nie powiedzieć toś właśnie zrobił najlepszą rzecz jaką mogłeś - ustalić usterkę w ASO :-D
Piotrek rozmawiałem z gościem, który regeneruje wtryski... to są dobre paliwa do pompowtrysków, które nie są tak precyzyjne jak commonrail ;-) commonrail daje ciśnienie rzędu 1500 bar :shock: w związku z tym pompa musi być BARDZO precyzyjna a przy okazji jest smarowana paliwem i jak jest za suche to szlag ją trafia - cała filozofia ;-) poprostu się zaciera, a te lepsze paliwa są suchsze. ;-)
pawelzielony:
wiecie gdzie można przeczytać (testy, opinie, itp. rzeczy) o silnikach i podzespołowych mojego motoru (1,6 CRDi 115km)??
Leszek_S.:
Wiesz wydawałoby się, że TO jest najwłaściwsze miejsce, ale przypomniala mi się pewna historyjka, którą powtarzaja sobie w w ASO ładnych kilka lat...
Sytuacja w ASO Hyundaia ze świeżym serwisantem:
klient: no to co może się tutaj dziać :?:
serwisant: Panie, nie wiem ... trzeba by było pojechać do serwisu Hyundaia
klient: :shock:
serwisant: :lol:
pawelzielony:
I jest diagnoza.
Komputerek pokazał, ze jest za małe ciśnienie paliwa na listwie.
Opis mechanika:
1. Zapchany filtr paliwa (najbardziej prawdopodobne)
2. Pompa paliwowa (mało prawdopodobne)
Mój pomysł:
Przewody paliwowe jeszcze mogą dojść...
Dziś mam wymieniamy filtr na oryginalny i zobaczymy co będzie dalej...
Nawigacja
[#] Następna strona