Forum > Lantra
Lantra 1,5 GLSi 1992r piszczenie...
kliszczo:
Ja u siebie nie posiadam prawej i lewej.A jak jest mokro to też pasek zaczyna piszczeć.
szk3:
Od wczoraj brak śniegu, deszcz ledwo siąpi mniej kałuż i ciut bardziej sucho niż w poprzednie dni i po porannej jeździe ani razu nie zapiszczał... jadę dziś w trasę około 200km więc zobaczymy jak się zachowa. Jedyne co zostało to dziwny stłumiony pisk, tarcie (nie wiem jak nazwać ten dźwięk) podczas skręcania, nasila się przy skręcie w prawo....
szk3:
I niestety dalej problem.... ciągle piszczy już nawet nie wiem do końca czy to pasek... pisk jest dość głośny i wydaje się jakby któreś z kółek piszczało...
Grzesik1:
Wg mnie to któreś z łożysk, możesz to sprawdzić w jeden sposób, ściągnij pasek wspomagania, odpal samochód sprawdź czy piszczy jeśli nie to pompa, jeśli piszczy dalej to ściągnij pasek od alternatora,
tutaj nie wiem czy możesz odpalić auto ale na pewno możesz pokręcić ręką kołem od alternatora i pompy wodnej, może usłyszysz niepokojące dźwięki.
szk3:
spróbuję się wziąć za to jak najszybciej...jak tylko sprawdzę dam znać i wówczas trzeba będzie zastanowić się nad problemem....
Nawigacja
[#] Następna strona