Forum > Lantra

Montaz sterownika zamka centralnego

<< < (6/7) > >>

wlad:

--- Cytat: "IgoReCzeK" ---Istnieje jeszcze jedno niebezpieczeństwo, otóż po otworzeniu samochodu z pilota (dezaktywacja alarmu) otwieramy z kluczyka bagażnik, wkładając coś szybko kładziemy na jego spodzie kluczyki od samochodu, które nam przeszkadzają, po czym nieuważnie zatrzaskujemy pokrywę bagażnika, a za kilkanaście sekund zazbraja nam się alarm w samochodzie, bo nie otwieraliśmy drzwi.
--- Koniec cytatu ---

specjalnie z tego powodu sprawdzilem-po otworzeniu na chwile klapy bagaznika alarm[i c.z.] NIE uzbraja sie.wiec mozna odetchnac z ulga... :mrgreen:

IgoReCzeK:
Witam. Najwyraźniej u mnie w Accencie nie był podpięty czujnik otwarcia bagażnika pod centralkę autoalarmu i stąd działo się tak, jak opisałem w poprzednim poście. Z drugiej strony warto to sprawdzić, bo nie jest to regułą, by nie być później niemile zaskoczonym. Pozdrawiam Igor.

Edi:
Witam to mój pierwszy post niedawo zakupiłem Lantrę i przymierzam się do montazu sterownika na pilota i tu się rodzi moje pytanie gdzie się podpinać z tym nowym sterownikiem
Pozdrawiam

roofus:
podepnij sie pod skrzynke z bezpiecznikami (kolo nog po lewej stronie kierowcy) pod listwa kolo drzwi znajduje sie wiazka przewodow gdzie znajduje sie wszystko czego potrzebujesz
Nad skrzynka z bezpiecznikami masz ladna wneke zeby schowac tam sterownik (u mnie znajdowala sie tam gabka w ktora da sie wcisnac jeszcze ten sterownik) dzieki czemu ta puszka nie lata i nie obija sie o blache

Edi:
w sumie będe to robił pierwszy raz , czy mam na coś zwracać szczególną uwagę , czy jak coś odwrotnie podłącze prócz zasilania to coś się spali czy moze lepiej dać to do fachowca tylko ze oni zdzierają za to troche bo za samo podłączenie żądają 120 zł
P.S szkoda że nikt nie zrobił foto relacji z montażu :(

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej