Forum > Lantra
Montaz sterownika zamka centralnego
roofus:
Witam
Jutro mam zamiar podlaczyc sterownik zamka centralnego i tu mam pytanie.
W instrukcji mam do wyboru kilka opcji w zakresie sygnalow sterujacych
- ustawienie fabryczne
- sterowanie impulsami +
- sterowanie impulsami -
- no i sterowanie zamkiem pneumatycznym co mnie nie dotyczy
No wiec tak, bede to robil na dzialce bez pradu, aby w razie czego przelutowywac zworki bede musial smigac do domu co mi sie nie usmiecha w razie komplikacji
Dla pelnego obrazu bede to montowal w lantrze z 99 roku
Co radzicie? Jaki sygnal wybrac?
Dodam ze wczesniej miala miejsce proba podlaczenia tego ustrojstwa u elektryka w opcji sterowania impulsami + ale w momencie podlaczenia kabli od zamykania zamkow i wcisniecia przycisku na pilocie odpowiedzialnego za zamkniecie auta nastepowalo zwarcie i palil sie bezpiecznik 10A w skrzynce kolo silnika.
Po 5 wywalonym bezpieczniku stwierdzilem ze to dupa nie elaktryk zawinelem sie i sprobuje sam to zrobic w koncu to chyba nie takie trudne.
Prosze o wskazowki jesli sa jakies nawet nie dotyczace sygnalu a sposobu montazu bede bardzo wdzieczny
roofus:
No i po calym dniu grzebania w instalacji udalo mi sie podlaczyc tylko kierunki :-(
Problem tkwi z silownikiem w drzwiach kierowcy ale po kolei:
Do tego silownika ida 4 kable czerwony (ktory jest stale pod napieciem), czarny (masowy), i 2 kable niebiesko-zolte (ktore podaja impuls w momencie otwierania lub zamykania)
W kable nieviesko-zolte wpielem przewody z montowanego sterownika odpowiednio do zamykania i otwierania auta.
W momencie kiedy wciskam guzik na pilocie aby zamknac auto, pali mi sie bezpiecznik, tak samo przy otwieraniu.
Kolejnym krokiem bylo odlaczenie silownika z drzwi kierowcy i pozostawienie kabli tak jak sa.
I tu o dziwo wszystko dziala (no prawie bo przeciez silownik w drzwiach kierowcy jest odlaczony) ale pozostale drzwi ladnie zamykaja sie i otwieraja z pilota
Postanowilem isc tym tropem no ale niestety nie udalo mi sie nic zrobic, spalilem tylko kilka bezpiecznikow
Czy ktos wie o co tu chodzi i jak ten problem rozwiazac?
*EDIT
Zapomnialem dodac ze spowrotem zamontowalem silownik w drzwiach kierowcy ale tym razem odlaczylem kabel czerwony i czarny.
Niestety i tym razem dzialaly tylko 3 drzwi a silownik od strony kierowcy milczal.
wlad:
gdybys mogl zamiescic schemat ukladu-jest wiele roznych wersji,rozniacych sie np.iloscia kabli.przykladowo w c.z. ktory montowalem w atosie do masterow dochodzi 5 kabli,do pozostalych 2.tak czy inaczej wnioskuje,ze masz 2 mastery w przednich drzwiach.poniewaz sa one polaczone rownolegle,to dziwi mnie ze ten od kierowcy nie dziala .moze sam silownik jest kaput....
roofus:
Szybki schemacik dla sterownika NOXON
w tym schemacie kiedy podlaczony mam czerwony i czarny kabel w silowniku od strony kierowcy (lub gdzies dalej) robi sie zwara i wywala bezpiecznik
a kiedy je odlacze dzialaja 3 pozostale silowniki bez silownika od strony kierowcy
wlad:
silownik master powinien takze dzialac w sytuacji,gdy nie sa podlaczone w/w przewody.z tego wynika,ze problem jest w samym silowniku a nie w instalacji prowadzacej do niego.sprawdz,czy plynnie chodzi,nie ma zaciec itp.poniewaz mozliwe jest ,ze padl sam silownik[wiec nie moze sterowac pozostalymi] sprobuj[bez uzycia pilota] przy podlaczonych przewodach wcisnac lub wyciagnac silownik master -powinny zadzialac pozostale.
Nawigacja
[#] Następna strona