Forum > Lantra

Montaz sterownika zamka centralnego

<< < (2/7) > >>

roofus:
nie no on podaje sygnal dalej

w tej chwili otwieram z kluczyka, czyli wkladam do zamka przekrecam i wszystkie drzwi sie otwieraja
problem jest kiedy robie to z pilota, bo otwieraja sie tylko 3 zamki bez tego kolo kierowcy

wlad:
rozumiem,ze:
1.jest to fabryczny c.z. na kluczyk z jednym masterem-kierowcy.
2.ty dokupiles tylko sterownik na pilota.
3.po podlaczeniu jak na schemacie dziala z kluczyka na wszystkie drzwi
4.po odlaczeniu zasilania od mastera dziala na pozostale silowniki z pilota-oprocz mastera.
jesli tak jest,to wydaje mi sie ze jako master nie jest wykorzystany silownik a tylko przelacznik ktory steruje pozostalymi zamkami.to tylko oczywiscie moja teoria ,poparta
tym przykladem

roofus:
jest dokladnie jak mowisz :)

Chociaz wyglada to jak silownik zachowuje sie jak przekaznik lub jakis przelacznik z wmontowanym przekaznikiem
Nie reaguje na impuls elektryczny w tym znaczeniu ze zadnej pracy mechanicznej nie wykonuje sam w sobie, tylko podaje sygnal dalej.
I aby urzadzenie dzialalo trzeba mu przesunac ramie w dol lub gore co robi zamek z kluczykiem za pomoca dzwigni
Kupic silownik czy czy sa inne sposoby o ktorych nie mam pojecia? ;)

wlad:

--- Cytat: "roofus" ---Kupic silownik czy czy sa inne sposoby o ktorych nie mam pojecia? ;)
--- Koniec cytatu ---

wydaje mi sie,ze nie ma innej mozliwosci niz zakup silownika.ale najlepiej przed kupnem sprawdzic,co faktycznie siedzi w tych drzwiach.
no i w takim wypadku problemem moze byc takie usytuowanie silownika,aby dotychczasowy przelacznik/przekaznik takze dzialal[aby miec mozliwosc sterowania poprzez kluczyk w wypadku np.padu pilota].

roofus:
jezeli uda mi sie tak dopasowac silownik zeby starej instalacji nie ruszac i nie sciagac tego ktorego juz mam to by bylo idealne rozwiazanie. Bo tylko bym podlaczyl nowy silownik do sterowania z pilota ktory by dzialal na ten co juz mam a ten stary otwieral by reszte.

Tak czy inaczej musze kombinowac i jeszcze napisze na czym sprawa sie zakonczyla
Dzieki za informacje

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej