Forum > Zakup Hyundaia

KUPNO - Terracan

<< < (5/7) > >>

barzuc:

--- Cytat: "Leszek_S." ---Spoko spoko :-D poczytaj ile ja do swojego dorzuciłem :-D a przejechałem nim już 72 kkm i dopiero teraz można nim jeździć a ma przejechane 190 kkm
--- Koniec cytatu ---

Zanim zacząłem na dobre szukać tego auta - z Twoimi perypetiami się zapoznałem. Między innymi dzięki Twoim postom wiedziałem na co zwracać uwagę (słaby punkt tego silnika - wtryski)... dorzucając do tego wszystko inne co znalazłem w sieci - wiem ile na "dzień dobry" można utopić w pozornie tanim egzemplarzu :) W tym akurat przypadku (właściwie oba jeden po drugim) - auta zbyt drogie w stosunku do swojej jakości... a co więcej... za kwotę którą można by było zaproponować - też bardzo mocno się bym zastanawiał bo przysłowiowe "tykające bomby". Na co mi auto, które było zaniedbywane i właściwie lekceważone - dobrze świadczy o nich, że to znoszą, ale wcześniej czy później nic nie wiedzący i nie robiący właściciel odbije swoje piętno na takim egzemplarzu.

Teraz po tym wszystkim co już oglądałem, naczytałem się itp. to szukam auta z udokumentowaną naprawą wtrysków i najlepiej pompy, ze sprawnym napędem, w miarę zadbane (nie szukam idealnego - bo takie też jest podejrzane w pewnym wieku), z wymienianym olejem... Tak na prawdę w tego typu samochodach przebieg jest drugorzędny (choć nie do pominięcia, bo auto około 160kkm bez naprawionych wtrysków - znaczy, że ja będę musiał je dość szybko robić... podobno 160-180kkm to ich żywotność)...

Co dalej - czas pokaże... na razie "na chłodno" zaczynam już wszystko oglądać, wszelkie odstępstwa od normy (np. braki oznaczeń i brak śladu po nich, czy nie w tych miejscach, niepasujące elementy wnętrza, braki "drobiazgów" pod maską np plastikowa osłona/maskownica) rodzą we mnie takie podejrzenia, że auto w 90% przypadków jest już skreślone "na dzień dobry".

Całe szczęście, że udało się nam w końcu ustalić to na czym nam zależy z listy wyposażenia, co nam różnicy nie robi, rocznik / przebieg... takie tam pierdoły, ale pozwalają szukać dużo konkretniej :)

zeeb:
a ten?

http://otomoto.pl/hyundai-galloper-mitsubishi-pajero-off-road-C27830328.html

starszy ale fajnie doinwestowany i utrzymany

Brayan73:
ciekawe co z autkiem nie tak
bo po podliczeniu ile zainwestowane to prawie cała wartość autka wychodzi
powinien napisać ze sprzedaje zestaw nowych części buda gratis :)
coś za ładnie to wygląda

barzuc:
Póki co - na razie jadę zobaczyć tego:
http://tablica.pl/oferta/hyundai-terracan-stan-bdb-bogate-wyposazenie-2005-CID5-ID2bhAW.html#ede69d8012;r:;s:
Po kilku dodatkowych informacjach i zdjęciach - zapowiada się nieźle, zobaczymy co w rzeczywistości... i co z tego wszystkiego wyjdzie :)

barzuc:
No i nastał koniec poszukiwań :)
Terek stoi na podwórku :) Los jednak potrafi płatać figle... trafił się srebrny po lifcie z automatem i TOD-em :)
Pierwsza trasa ~200km - bez problemów, ładnie trzyma obroty i temperaturę, rozpędza się płynnie do licznikowego 160, skrzynia działa bez problemów, napędy też.

Teraz papierki, kilka "drobiazgów" do zrobienia w warsztacie (wyszły na przeglądzie w ASO przed kupnem)... a potem parafrazując powiedzonko moich "ulubionych" budowlańców - "będę zadowolony" tudzież inne z cyklu "lać i jechać" :)

[ Dodano: 2013-02-14, 20:17 ]
P.s.
Dziękuję raz jeszcze wszystkim za rady i podpowiedzi :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej