Forum > Pony / Excel
Wymiana elektrycznego podnośnika szyby
Timon:
Jak wolisz, ale uważam, że jak działa to bez sensu kupować. Linka jest metalowa, prowadnica sama z siebie też się nie pokrzywi. Jedyne co to może się plastik połamać - tylko wtedy szyba by Ci się wogóle nie podnośiła.
Za trzecim razem wyjęcie i włożenie zajęło jakieś 30-40 minut. :-P Później tylko czasochłonne było naklejanie tej foli niebieskiej. I zakładanie tapicerki kolejne 10minut.
voytekk1:
u mnie też szyba kierowcy wchodzi jak krew z nosa, pasażera ok. Problemem jest gumowa prowadnica/uszczelka, w weekend będę ją wymieniał na inną sprawną to zobaczę czy pomogło. Będę miał taką z sedana ale myślę że da radę ją dopasować. Doraźnie to pomaga mi nasmarowanie ich wazeliną, kiedyś je uprałem w pralce i też trochę pomogło
WooojaS:
Na uszczelki smar silikonowo-teflonowy jest najlepszy. Wazelina brudzi.
jannosik:
a czy wie ktoś jak puścić linkę z tą co podnosi to wiem ale ta co odpowiada za spuszczanie szyby w dół to nie za bardzo bo pękła i muszę ją wymienić
Timon:
jannosik, sprecyzuj, bo nie wiem o czym mówisz. W Ponym linka jest jedna, do niej przymocowana szyba. Linka chodzi w górę i w dół ciągnąc ze sobą szybę. Chodzi Ci o te plastikowe rurki między prowadnicą, a silniczkiem? Czy w Accencie podnośnik jest jakiś inny? Jak chcesz to mam dwie albo trzy linki ze zwalonych podnośników.
Nawigacja
[#] Następna strona