Forum > Santa Fe (2006-
[Santa Fe CM] pozycyjne przednie szybko się przepalają
mirek70:
Witam...
Ja wymieniłem w swoim Santa Fe zaraz po zakupie na OSRAM Night Breaker Limited Edition Plus mam je już 18 m-cy i jestem zadowolony z jakości : świecą bardzo dobrze w każdych warunkach...teraz już chyba niedostępne ich następca to H7 NIGHT BREAKER UNLIMITED...POLECAM
Pozdrawiam
wydminianin:
U mnie na szczęście ten problem nie występuje. Od zakupu, to jest od ponad 18 miesięcy nie wymieniłem jeszcze żadnej żarówki :mrgreen: . Nie wiem co poprzedni właściciel zamontował, ale to działa w najlepsze. Zastanawiam się jednak nad polerowaniem reflektorów, gdyż trochę zmatowiały i nie świecą jak trzeba. Przerabiał juz ktoś taki temat? W necie są różne środki do takiej polerki, tylko czy to cokolwiek pomoże, bo nie chciałbym pogorszyć sytuacji.
Hulltay:
Simasz, temat polerki przednich lamp był już poruszany, któryś z Kolegów opisał fajnie co i jak po kolei, warto skorzystać bo daje duże efekty, sprawdzone na własnych lampach:)
balinmar:
Problem z żarówkami postojowymi rozwiązałem tAK
Kupiłem zwykle żarówki i z jednej strony na trzonku spiłowałem wystający grzybek i bez problemu można wtedy włożyć żarówkę w oprawkę. I tak jeżdżę 5 lat bez wymiany.
Orginalna żarówka ma grzybki na różnym poziomie stąd problem ze znalezieniem innych w sklepie.
Nawigacja