Forum > Accent

[Accent LC] sonda lambda i ?

(1/8) > >>

accentzproblemami:
Witam wszystkich  :->
Mam małe lecz uciążliwe problemy z moim accentem jest to 1,3 benzynka 63kW 2000r. zapalił mi sie check bylem u znajomego elektryka po podłączeniu pod komputer pokazało sondy lambda x2, powiedział mi że wystarczy je przeczyścić ale czy to w ogóle coś da? I jaki byłby koszt wymiany 2 sond? Druga sprawa to taka że zaleje mu ponad pół baku paliwa to mi samochód zaczyna spadać z obrotów gaśnie i potem nie mogę go odpalić. Samochód został kupiony w dość cieżkim stanie, staram się dać mu trochę życia  :->

kosmos2011:
Czy napewno posiada Pan wersje LC 1999.

accentzproblemami:
źle wpisalem i nie chce mi zmienić jest to rok 2000

[ Komentarz dodany przez: Zbyszek: 2013-01-10, 15:24 ]
Zmieniłem.

kosmos2011:
Na początek proponuje kupić  ELM 327 1.4b koszt ok 50 pln na pewno się przyda bo to dopiero początek "zabawy" w diagnostykę LC ( chyba że "znajomy mechanik" nic nie pobiera za podpięcie do  komputera ).Czy zna Pan kody błędów które wystąpiły gdyż diagnoza może z pozoru wskazywać na sonde, ale przyczyny mogą byc inne i nie trzeba od razu wymieniać najdroższego elementu.Jeśli chodzi o drugie pytanie to chyba awaria EVAP.

Jaki przebieg ma samochód czy był gaz i jakie ma Pan warunki garażowe (kanał ,podnośnik ) do samodzielnej naprawy ( np.sondy).Proponuje też przeczytać ten osiem stron tematów odnośnie modelu.

doman76:
Dokładnie - ELM327

--- Cytat: "accentzproblemami" ---Druga sprawa to taka że zaleje mu ponad pół baku paliwa to mi samochód zaczyna spadać z obrotów gaśnie i potem nie mogę go odpalić.
--- Koniec cytatu ---

Czyli raczej coś z układem paliwowym, a jak np. zalewa go to mogą pojawiać się błędy dot sond.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej