Autor Wątek: [Accent X3] łączniki i tuleje stabilizatora  (Przeczytany 8719 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

krawiol

• Gość
[Accent X3] łączniki i tuleje stabilizatora
« dnia: 09 Styczeń 2013, 21:33:27 »
Witam. muszę w swojej landrynce wymienić łączniki stabilizatora (przód i tył). na allegro widzę, że są plastikowe (oryginały) i metalowe. tu pojawia się moje pytanie które lepsze? jeździ może ktoś na metalowych ? ceny w sumie prawie takie same więc nie wiem co wybrać.
druga sprawa. muszę wymienić również tuleje stabilizatorów (tył i przód). widzę, że na tył są różne średnice. powiedzcie proszę które będą pasować 15,5 czy 14mm.  na przód widzę, że są 20 mm i tu proszę powiedzieć czy na przód jest tylko ta jedna średnica czy może się trafić jakaś inna.
Samochód Accent 1995 rok, 1341 cm3 - 55kW 12V, 3 drzwiowy

Leszek_S.

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Styczeń 2013, 21:40:53 »
Plastikowe łączniki stabilizatora :?: :shock: gdzie Ty chcesz jeździć :?: po stole :?: Ty weź zainwestuj w metalurgię... Tak na zdrowy chłopski rozum ile wytrzymają plastiki, a ile wytrzyma metal :?: co do średnic to Ci nie podpowiem niestety... :-(

Pozdrav
Leszek

Offline kosmos2011

• Giełda
Re: [Accent X3] łączniki i tuleje stabilizatora
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Styczeń 2013, 21:52:06 »
Cytat: "krawiol"
Witam. muszę w swojej landrynce wymienić łączniki
Samochód Accent 1995 rok, 1341 cm3 - 55kW 12V, 3 drzwiowy

Czy posiada Pan X-3 w kolorze "landrynkowym" czy samochód Hyundai Lantra.

krawiol

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Styczeń 2013, 22:03:20 »
Panowie są we Francji, ja jestem po prostu krawiol lub Łukasz :)
co do pytania to moim autem jest Hyundai "landryna" Accent. landryna ze względu na kolor właśnie.

kiaad

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 09 Styczeń 2013, 22:03:55 »
idź do normalnego sklepu podaj: model, rocznik, silnik

te elementy są groszowe jeśli chodzi o zawieszenie.
poza tym mam do sprzedania X3 z 97roku ;-) i jeśli go kupisz to wymontujesz świeżutkie takie elementy  zawieszenia.

pozdrawiam

Leszek_S.

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 09 Styczeń 2013, 22:08:17 »
A najlepiej szukaj SPAM mają najlepsze katalogi, bo ci z SPAM już nie koniecznie...

Pozdrav
Leszek

krawiol

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 09 Styczeń 2013, 22:10:01 »
chyba jednak taniej mnie wyjdzie kupić same elementy a i roboty mniej o jeden demontaż ;)
Łączniki masz metalowe czy oryginały?

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #7 dnia: 09 Styczeń 2013, 22:17:45 »
Łączniki stabilizatora na tył i przód są identyczne 54825-22000 jeśli chodzi o materiał metalowe - tworzywo sztuczne to chodzi chyba o tuleje która jest w środku kupił bym  metalowe ( choć oryginał tworzywo ). Może ktoś pierwszy wypróbuje polskie JGR  http://www.ramech.pl/katal cena 30 pln ponoć dobra jakość.

http://hyundaiklub.pl/archiwum/vie

Hants

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Styczeń 2013, 10:27:15 »
Bez znaczenia. I tak gumy zużyją się wczesniej niż na plastykowa/metalowa tulejka

dario

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 11 Styczeń 2013, 18:16:53 »
Cytat: "Leszek_S."
Plastikowe łączniki stabilizatora :?: :shock: gdzie Ty chcesz jeździć :?: po stole :?: Ty weź zainwestuj w metalurgię... Tak na zdrowy chłopski rozum ile wytrzymają plastiki, a ile wytrzyma metal :?: co do średnic to Ci nie podpowiem niestety... :-(

Pozdrav
Leszek
                                                                              Widzę przyjacielu,że Ty naprawdę jesteś "Zielony".Bez urazy,ale plastikowe tulejki na łączniku stabilizatora to normalne w X3-tak na zdrowy chłopski rozum :lol:

Jokoko

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 12 Styczeń 2013, 17:15:28 »
Ja jeżdżę na łącznikach mooga - tulejki są metalowe i bardzo chwale :P i IC moog 50zł za sztukę.
@Hants niekoniecznie mi już plastik popękał a gumy jeszcze ledwo zipały, ale trzymały bo były tak sparciałe, że miały wytrzymałość kamienia ;]

Hants

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 14 Styczeń 2013, 15:35:53 »
Jokoko, No to plastyk popękał 'bo był z tworzywa', czy dlatego, że już dawno nastał czas na wymianę całego elementu?  :-P

Jokoko

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 14 Styczeń 2013, 23:52:56 »
Hants Ogólnie to auto było strasznie zaniedbane jak kupowałem. Musiałem zrobić sam całe zawieszenie i remont silnika. Ocalał tylko prawy wahacz i tylko 2 śruby się podczas remontu urwały ;] Pewnie to dlatego popękało :) Co nie zmienia faktu że metalowe będą o wiele lepsze.