Autor Wątek: Luźny przedni reflektor  (Przeczytany 2453 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

waxain

• Gość
Luźny przedni reflektor
« dnia: 17 Luty 2009, 19:08:42 »
Witam,

Zauważyłem dziś przez przypadek, że lewy przedni reflektor nie jest stabilny - można go bez problemu poruszyć ręką. Dodatkowo pomiędzy tym reflektorem a zderzakiem jest luka na jakieś 0.5cm. Po prawej stronie jest już ok (brak luki i reflektor stabilny). Ponieważ od dobrych kilku dni zima trzyma - pomyślałem, że może lód obciąża zderzak i spróbowałem go nieco "zdjąć", jednak to nie pomogło. Sprawdziłem też reflektor i wszystkie jego mocowania wyglądają stabilnie...Czyżby wina mrozu?

Cendra

• Gość
Luźny przedni reflektor
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Luty 2009, 09:42:19 »
jesteś pierwszym właścicielem :?:
raczej autko ma przeszłość pokolizyjną lub powypadkową... zobacz czy mocowania lampy nie są połamane. czy blachy mają równe szczeliny :?:

IgoReCzeK

• Gość
Luźny przedni reflektor
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Luty 2009, 10:16:49 »
Witam. Z tego co pamiętam, to w Accencie lampy przednie nie są mocowane do zderzaka, więc najwyraźniej jeden z uchwytów pękł i dlatego występuje niestabilność, być może tego nie widać na pierwszy rzut oka ( może poluźniła się jedna ze śrub? ). Proponuję przy otwartej masce poruszać lampą i zobaczyć jak zachowują się punkty jej mocowania. Pozdrawiam Igor.

Cien

• Gość
Luźny przedni reflektor
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Luty 2009, 11:08:05 »
tak jak piszą koledzy - jeśli są wszystkie śruby, to na pewno pękło któreś mocowanie (łapka).

waxain

• Gość
Luźny przedni reflektor
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Luty 2009, 13:47:41 »
Dzięki za pomoc. Spróbuje dziś dokładniej sprawdzić te mocowania :)
Auto pokolizyjne raczej nie jest, zresztą wcześniej ten reflektor był stabilny :)