Autor Wątek: świeca nie daje iskry ?auto przy dodawaniu gazu ,,przytyka,,  (Przeczytany 2884 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pawelts

• Gość
świeca nie daje iskry ?auto przy dodawaniu gazu ,,przytyka,,
« dnia: 28 Styczeń 2009, 01:10:30 »
Witam !

Ostatnio zauważyłem że na niskich obrotach na danym biegu ...np w momencie wrzucenia 3 i dodania gazu następuje takie sekundowe przytaknie czegoś,:)  ( ciężko mi to opisać ) w momencie dodania gazu auto powinni płynnie przyspieszać , niestety u mnie czasem tak nie ma, następuje  sekundowe  przerwanie tej płynności  (najszczesciej na niskich obrotach ), świece wymieniałem jakieś 20 tys temu na NGK więc sam nie wiem co to może być, kable raczej ok  (wydaje mi się że gdyby były przerwane przy takiej wilgotności jaką teraz mamy dawały by iskrę która bym zauważył ) co to może jeszcze być?  może faktycznie świece do wymiany? jakieś rady? może ktoś miał podobny problem?

e-gen

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Styczeń 2009, 09:25:51 »
benzyna czy gaz ?

pawelts

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Styczeń 2009, 16:44:55 »
benzyna

Cien

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Styczeń 2009, 11:20:13 »
Nie wiem co to jest - ale 20 tys - to w zasadzie kwalifikuje swiece do wymiany.
Nawet jesli one nie sa obecna przyczyna problemu.

pozdro

dominikg

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Styczeń 2009, 11:24:05 »
kable WN? kopułka, palec rozdzielacza w aparacie zapłonowym?? ja tak miałem kiedy mi zaczęło przebijać palec rozdzielacza.

pawelts

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 30 Styczeń 2009, 20:00:40 »
rozumiem , świece wymienię na dniach, ale przypuszczam że to może nie być bezpośrednią przyczyną, jeśli byłby to one to pewnie to przytykanie  byłoby również na wysokich obrotach a nie tylko tak jak u mnie na niskich.....świece i kable wymienić i tak muszę zobaczymy co to da...:)

BLOONDYN

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 30 Styczeń 2009, 20:30:20 »
Nic nie da . U mnie jest to samo od pól roku . Od razu wymieniłem świece i kable na nowe NGK i nic z tego. Dodam że mam Gaz i na gazie idzie lepiej niż na benzynie. Kolega w Yarisie ma to samo ale gazu niema . Trzeba chyba bedzie na komputer jechać
Jeszcze jedno- w accencie niema kopułki i rozdzielacza tylko jakiś "cewko moduł" jak to powiedział jeden mechanik... Podobno wszystkie nowe takie coś mają ;-)

kml

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 31 Styczeń 2009, 19:17:03 »
BLOONDYN, 2 cewki. Nie chce straszyć ale do accenta 2 cewka nowa kosztuje ~400 PLN OIDP... :/

BLOONDYN

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 31 Styczeń 2009, 20:37:32 »
Do jedynki na pewno bedzie tańsza :-P