Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Wybór auta
stolek6:
Jaclwapl powiem Ci szczerze ze skora w te upaly daje mi sie we znaki. Nawet z klima nie ma bata zebym przez pierwsze 5 min nie mial mokrychch plecow. Gdyby nie male dziecko i kudlaty pies ( skora - czystszy samochod ) wolalbym welor, ktory w santku naprawde jest przyzwoity.
A przebiegu nie ma co okreslac bez obejrzenia auta. S.F. w automacie to raczej miejskie auto. W trasy ( duze przebiegi) to sie bierze mocnego diesla w kombi ( np. Mondeo 2.2 tdci - mialem , na trase idealny )
Ale prawda jest tez taka ze 200tys zrobione w trasie ( o dobrej nawierzchni ) mniej zuzyje auto niz 100 tys krotkich dystansow po miescie.
Jnx:
Witam Panowie.
Wczoraj kupiłem Santa Fe 2.0 Crdi 125 Km 2004 r. w manualu i się nieźle naciąłem.
Mianowicie wracając po zakupie autem do domu samochód w połowie drogi zaczął gasnąć podczas jazdy i zapala się kontrolka check. Jestem załamany bo nie wiem o co kaman, Stało to się chyba z dziesięć razy, głownie przy przyspieszaniu (niestety ani razu podczas jazdy próbnej). Dzwonię do gościa (handlarz) a on mówi, że sprzedał mi dobre auto, że żona nim jeździła i było ok i że mam sobie jechać pod komputer go podpiąć. Ja na to, że chce je zwrócić, oczywiście odmówił. Na umowie są dwa punkty, że znałem stan auta i że nie podlega ono zwrotowi. Płakać mi się chce normalnie.....
JKowalski:
--- Cytat: "Jnx" --- żona nim jeździła i było ok
--- Koniec cytatu ---
:roll:
Przykra sprawa. Niestety nie zostaje ci raczej nic innego jak faktycznie pojechać na diagnostykę. Tyle dobrze, że Check świeci. Gorzej gdyby gasł a błędu nie pokazywał.
Trzymam kciuki.
stolek6:
Czy masz jakies nietypowe odglosy z prawej strony silnika cos jak by trzaski? ( pompa common raill ) Albo jak wlaczysz zaplon to czy z okolicy zbiornika paliwa przez ok 5 sek jest rownomierny dzwiek zalaczonej pompy czy raczej wycie? W warsztacie ew. Pierwsze co to niech sprawdza cisnienie jakie wychodzi z filtra paliwa ( sprawdzenie pompy wstepnego cisnienia na zbiorniku ) musi byc ok 3,5 bara. U mnie kiedys bylo 1,5 i tez gasl co chwile. Okazalo sie brudne sitko w zbiorniku i pompa nie miala sily zrobic 3,5 bara.. Daj znac jak sprawdzisz to bedziemy dalej myslec.Powodzenia.
jaclwapl:
A ja zawsze powtarzam, że KOMIS/HANDLARZYNA TO ZŁO!
Niestety tak jak koledzy piszą, nic mu nie udowodnisz i nic mu nie zrobisz. Sprzedał Ci grata, a Ty dałeś się na to złapać i taki był jego cel. Jedź na diagnostykę bo może nie jest to jakiś ogromny problem skoro silnik staje ale można go uruchomić (gorzej jakby stanął i laweta). Na przyszłość zaufaj i posłuchaj się osób, które w temacie Santków mają dużą wiedzę i jeszcze większe doświadczenie.
Powodzenia i daj znać jak Ci poszło.
Nawigacja
[#] Następna strona