Forum > Matrix / ix20

[ix20] Nadmuch na przednią szybę - kłopot

<< < (2/2)

KoTeK:

--- Cytat: "lukasz.zst" ---Jestem po przeglądzie
http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?p=27573#27573

Faktycznie coś musieli ustawić z tą klimą w serwisie teraz jest wszytko oki ....................................wytrzymało raptem 1,5 miesiąca
--- Koniec cytatu ---

To chyba coś kiepsko czyszczą. Zrozumiałym jest, że tam gdzie jest wilgoć itp. może pojawić się coś innego niż zapach perfum, jednak po to są środki - być może serwis markuje, że naprawia tę przypadłość, albo nienależycie się przykłada.

jack55:

--- Cytat: "lukasz.zst" ---Witam
Czy tylko ja mam taki problem czy wszystkie ix20 lub tak ma być.
Zauważyłem że często paruje mi przednia szyba , jestem po czyszczeniu klimy i wymianie filtra przeciwpyłkowego.
Dam przykład
Ustawiam w Auto klimę na 20C  ( po przejechaniu 5-10 km tak żeby był  nagrzany silnik ) nadmuch idzie wszędzie ale nie na przednia szybę , obniżę temperaturę do 17C ( na dworze jest +6C) oczywiście cały czas w Auto i co dmucha wszędzie ale nie na szybę ale jak podniosę temperaturę do + 24C to wtedy dmucha .
Jak jest u was
o
--- Koniec cytatu ---

Sprawdzałem dzisiaj i u mnie  w Auto  nadmuch na przednią szybę jest także Kotek coś masz nie tak i nie powinno tak być :-(

[ Dodano: 2013-01-02, 19:36 ]

--- Cytat: "KoTeK" ---[To chyba coś kiepsko czyszczą. Zrozumiałym jest, że tam gdzie jest wilgoć itp. może pojawić się coś innego niż zapach perfum, jednak po to są środki - być może serwis markuje, że naprawia tę przypadłość, albo nienależycie się przykłada]
--- Koniec cytatu ---

U mnie po dwukrotnym czyszczeniu klimy w specjalistycznym zakładzie oraz u dealera po miesiącu dalej był nieprzyjemny zapach.Także popularne dzisiaj ozonowanie moim zdaniem jest do d.......szkoda kasy :-/ Wróciłem do starej sprawdzonej metody  czyszczenia przy pomocy preparatu odgrzybiającego w postaci wstrzyknięcia piany centralnie w kratki nawiewów.I nareszcie jest wszystko ok.

KoTeK:

--- Cytat: "KoTeK" ---
Ja wymuszam nawiew na szybę poprzez przycisk na panelu (odszranianie) ......

--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: "jack55" ---
Sprawdzałem dzisiaj i u mnie  w Auto  nadmuch na przednią szybę jest także.  Kotek coś masz nie tak i nie powinno tak być :-(
--- Koniec cytatu ---

Gra gitara...... ja nie powiedziałem, że to nie działa - chyba zabrakło precyzji - parowanie usuwam uruchamiając klimę i wtedy zapewne leci nawiew na szybę bo szyby odparowują :-), odszranianie tak jak opisałem - zmarzlina z szyb znika jak  wędlina ze sklepów w latach 80-tych.

Przecież w każdym przypadku można klawiszami skierować powietrze w którą część samochodu ma się chęć - ja tak robię - w upały kieruję sobie nawiew na siebie - gdy robi mi się chłodno - np. to na szybkę.

lukasz.zst:

--- Cytat: jack55 ---
--- Cytat: "lukasz.zst" ---Witam
Czy tylko ja mam taki problem czy wszystkie ix20 lub tak ma być.
Zauważyłem że często paruje mi przednia szyba , jestem po czyszczeniu klimy i wymianie filtra przeciwpyłkowego.
Dam przykład
Ustawiam w Auto klimę na 20C  ( po przejechaniu 5-10 km tak żeby był  nagrzany silnik ) nadmuch idzie wszędzie ale nie na przednia szybę , obniżę temperaturę do 17C ( na dworze jest +6C) oczywiście cały czas w Auto i co dmucha wszędzie ale nie na szybę ale jak podniosę temperaturę do + 24C to wtedy dmucha .
Jak jest u was
o
--- Koniec cytatu ---

Sprawdzałem dzisiaj i u mnie  w Auto  nadmuch na przednią szybę jest także Kotek coś masz nie tak i nie powinno tak być :-(

[ Dodano: 2013-01-02, 19:36 ]

--- Cytat: "KoTeK" ---[To chyba coś kiepsko czyszczą. Zrozumiałym jest, że tam gdzie jest wilgoć itp. może pojawić się coś innego niż zapach perfum, jednak po to są środki - być może serwis markuje, że naprawia tę przypadłość, albo nienależycie się przykłada]
--- Koniec cytatu ---

U mnie po dwukrotnym czyszczeniu klimy w specjalistycznym zakładzie oraz u dealera po miesiącu dalej był nieprzyjemny zapach.Także popularne dzisiaj ozonowanie moim zdaniem jest do d.......szkoda kasy :-/ Wróciłem do starej sprawdzonej metody  czyszczenia przy pomocy preparatu odgrzybiającego w postaci wstrzyknięcia piany centralnie w kratki nawiewów.I nareszcie jest wszystko ok.[/quote
Zgadzam sie z tym co mówisz .
Wiesz jestem świeżo po serwisie  będę to reklamował , narzazie czekam na czujniki parkowania
Zapraszam ciebie tutaj
--- Koniec cytatu ---

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej