Forum > Matrix / ix20

[ix20] Nadmuch na przednią szybę - kłopot

(1/2) > >>

lukasz.zst:
Witam
Czy tylko ja mam taki problem czy wszystkie ix20 lub tak ma być.
Zauważyłem że często paruje mi przednia szyba , jestem po czyszczeniu klimy i wymianie filtra przeciwpyłkowego.
Dam przykład
Ustawiam w Auto klimę na 20C  ( po przejechaniu 5-10 km tak żeby był  nagrzany silnik ) nadmuch idzie wszędzie ale nie na przednia szybę , obniżę temperaturę do 17C ( na dworze jest +6C) oczywiście cały czas w Auto i co dmucha wszędzie ale nie na szybę ale jak podniosę temperaturę do + 24C to wtedy dmucha .
Jak jest u was

Próbował i dmuch na szybę w każdym przedziale temperatury jak włączże  silny nadmuch na szybę poprzez guzik bez auto

NieAmator:
bo auto ma za zadanie wyrównać Ci temperature w kabinie. A przy tak niskiej temperaturze sprężarka Ci się załącza? Załącza i wyłącza więc klime załącza i rozłącza. Po za tym po za accordem i jakąś mazdą żaden samochód nie ma funkcji grzania klimą chyba że jakiś maybach bo tego badziewia jeszcze nie robiłem to nie wiem. Napisz jeszcze jak odgrzybiałeś tą klime

KoTeK:
Ja wymuszam nawiew na szybę poprzez przycisk na panelu (odszranianie) - wtedy automatycznie zaskakuje klima z nawiewem na max skierowanym na szybę. Działa w 100% - odparowanie szyby jest bardzo szybkie. Może coś nie tak wciskasz - osobiście jestem bardzo zadowolony z działania układu. Nagrzewanie wnętrza auta jest też bardzo dobre.

Maolma:
Kotku ;-) , dziękuję za odpowiedź Nieamatorowi w sprawie parowania szyby, być może i mnie Twoja uwaga się przyda :-D Jutro ostateczna decyzja w tej sprawie i to chyba pozytywna :!:  Pozdrawiam

[ Dodano: 2012-12-27, 22:52 ]
Oj, przepraszam, Lukaszowi!

lukasz.zst:
Jestem po przeglądzie
http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?p=27573#27573

Faktycznie coś musieli ustawić z tą klimą w serwisie teraz jest wszytko oki , ale niestety  dalej jest nie przyjemny zapach po włączeniu klimy i danie np +20C zaraz po uruchomieniu silnika , filtr kabinowy i czyszczenie klimy było robione w hyundai Mysłowice za wszytko dałem 151zł wytrzymało raptem 1,5 miesiąca

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej