Forum > Accent
[Accent X3] Problem z temperaturą
booster07:
Dzisiaj jadąc na kolację wigilijną w jedną stronę było wszystko w porządku elegancko się nagrzał wskaźnik temperatury był na 1/3 czyli tak jak powinno być w końcu zrobiło się za gorąco i przestawiłem na zimny nawiew gdyż ciepło zaczeło przeszkadzać matuli ... ( zazwyczaj zawsze mam ustawione na ciepły nawiew i rzadko to ruszam ) w drodze powrotnej zauważyłem że az do samego dojazdu do domu a to jakies 25 km wskazówka temperatury ani drgnęła leżała na literce C tak jak by silnik wogóle się nie nagrzał a podczas jazdy nadmuch mimo ustawionego na maxa ogrzewania nie grzał tak jak powinien czyli nie robił "sauny" jak do tej pory a dawał ledwie letnie powietrze może macie jakies pomysły co mogło się pokrzaczyć ?
doman76:
termostat? poziom płynu?
booster07:
płyn jest tak jak powinien , a o tym termostacie też coś słyszałem wiec możliwe że to on jest przyczyną lecz nie dam sobie ręki uciąć ;P ale dzięki za odpowiedź ;)
kml:
1. Jeżeli masz stary płyn to zalej nowy ( np: k2 kuler - gotowy roztwór do -35*C Używam od kilku lat i jest bezproblemowy)
2. Nowy termostat - najlepiej oryginał, który kupisz za kilkadziesiąt PLN.
Tak naprawdę to płyn i tak powinno się wymienić przy okazji bo jest na tyle tani, że nie rujnuje kieszeni.
Zbyszek:
Nowy termostat do X3 oryginał, koszt ok. 40 zł*. Zamiennik dobrej jakości poniżej 30 zł.
*- poza siecią ASO
Nawigacja
[#] Następna strona