Forum > Sonata
wałek balansowy
Hants:
Igoreczek ma 100% racji: 6 miesiecy jazdy spowodowalo ogolne "rozkrecenie" w aucie. Co gorsza, drgania przenosza sie rowniez na przewody, wiec po jakims czasie rozpoczna sie problemy z wiazkami....
tomekcwik:
calkiem mozliwe jest to ze zerwie Ci sie pasek rozrzadu, mi przez zerwanie sie paska balansowego prawie uszkodzilem rozrzad. Prawie bo na czas pojechalem do serwisu. Jazda pas paska balansu prowdzi do uszkodzenia silnika tak mi powiedzieli w serwisie. .
tomekl:
czyli należy ustawić wszystko tak jak być powinno, a co za tym idzie przydałoby się zmienić pasek rozrządu a przy okazji inne paski(wspomaganie, alternator) bo są w opłakanym stanie, ale jak się zabiorę za to, to od razu uszczelka pod głowicą , uszczelniacze wałów i zaworów i myślałem jeszcze o pierścieniach ale to droga sprawa, sprawdzę jeszcze kompresje i wtedy się zdecyduję
tomekcwik:
ja na twoim miejscu wymienil bym caly silnik. . mi kiedys w sonacie 97r zerwal sie pasek i tloki spotkaly sie z zaworami, popsuta glowica i cala masa innych rzeczy. kupilem silnik za 1200zl 2.0 z automata z przebiegiem 120 tys. Jest lux
tomekl:
ale u mnie nic się nie zerwało i silnik pracuje bez problemów a za to co chce zrobić będę musiał zapłacić ok 500-600 zł za części a robotę za darmo bo sam robię, nie opłaca mi się wydać ok 1000 na silnik który i tak będzie trzeba pewnie troszkę podreperować,
Nawigacja
[#] Następna strona