Forum > Tucson JM
[Tucson] Dziwne zachowanie samochodu - pływanie po drodze
bartekzg:
piszecie o cisnieniu 2,4 a nawet 2,5 - ja mam wielosezonowe opony i utrzymuje cisnienie 2,1
bobek310, co znaczy że się męczyłeś? Miałem już więcej nadmuchane ale wydawało mi się że jest za twardo.
bobek310:
Jak kupiłem samochód - miał ok 2,8. Po poczytaniu instrukcji i forum zmniejszyłem do zalecanego 2,1.
Mam dosyć wąski wjazd do garażu. Przy ciśnieniu 2,0-2,1 podczas wjazdu tyłem, jak manewrowałem kierownicą koło na takiej oponie jak gdyby przeskakiwało. Raz prawie nie obtarłem błotnika. Przy ciśnieniu 2,5 tego efektu nie ma.
Ponadto jeżdżąc na asfalcie przy moim obecnym ciśnieniu samochód toczy się jak gdyby lżej. Mając przez pewien czas 2,1 odnosiłem wrażenie "męczenia się" samochodu (głowy już teraz nie dam, ale i zwiększenia spalania). Dodam, że 99% jazdy odbywam po asfalcie.
kml:
Za kilkanaście/dziesiąt tysięcy km będziesz wiedzieć czy ciśnienie było za wysokie - opona będzie wyjedzona na środku. Jeżeli to nie nastąpi to znaczy, że wszystko jest ok :)
bartekzg:
hmmm z tym spalaniem to pewnie racja - ciekawe czy nie robi się minimalny balon z opony i co za tym idzie nie wyciera się środkiem opona?. - ale to chyba za małe różnice są. :roll:
kml:
W accencie różnica pomiędzy 2.0 a 2.1 jest bardzo odczuwalna w kwestii utrzymania przyczepności w czasie mocnego hamowania na deszczu, ale to jest zupełnie inny samochód.
Osobiście uważam, że różnica pomiędzy 2.1 a 2.5 jest naprawdę spora. Czy instrukcja w ogóle przewiduje takie ciśnienie? W Toycie jest podobny rozrzut, ale wysokie ciśnienia są zalecane przy pełnym obciążeniu oraz mocno obciążonym samochodzie.
Nawigacja
[#] Następna strona