Forum > i40 VF
[i40 VF] i40 - Pierwsze wrażenia.
Zbyszek:
Jeśli wibracje występują tylko przy hamowaniu to sprawa układu hamulcowego, konkretnie obstawiam tarcze.
Suszek:
Co do wibracji - taka uroda i w moim wyczuwalne na postoju kolega ma to samo - klekot jest klekot :-)
Alonzo_:
--- Cytat: "Suszek" ---Co do wibracji - taka uroda i w moim wyczuwalne na postoju kolega ma to samo - klekot jest klekot :-)
--- Koniec cytatu ---
Uważam, TTTM i z tymi delikatnymi od silnika nic sie nie zrobi. ( chyba , że ASO hyundaja wgra soft i podniesie w nim obr jałowego o 50-100 obr /min bo delikatne muśnięcie gazu je eliminuje na postoju i takie coś by pomogło - albo po gwarancji podjechać do tunera i niech to ogarnie ).
Testówka , którą jeździłem też to miała. Mogłoby tego nie być ,ale mi to specjalnie nie przeszkadza.
Ale wibracje podczas hamowania to inna sprawa.
mr.?:
--- Cytat: "Suszek" ---Ja mam założone NOKIAN WR A3. Nie ma sniegu za duzo wiec sie nie wypowiem jak sie sprawuja ale na autostradzie dają radę i nie są za głośne.
--- Koniec cytatu ---
Dokładnie ten model jest u mnie. Tyle, że jeszcze moje opony mają znacznik "H" - podobno jakieś "wzmacniane". Potwierdzam odczucia "Suszka". Są OK.
[ Dodano: 2013-01-15, 11:16 ]
--- Cytat: "Alonzo_" ---
i jakoś nie podoba mi sie trochę szum od strony tylnych drzwi- przy oknach. To nie problem ale jakoś słyszę to.
--- Koniec cytatu ---
Miałem szum w okolicach słupka przy szybie od strony pasażera z przodu. Jak byłem zgłosić AFLS w ASO to przy okazji to też zgłosiłem i poprawili. Przestało szumieć.
Szrama:
Ja spalanie podawałem wg. komputera. Jedno jest pewne z chipem V-techa jest mniejsze, a i auto zupełnie inaczej jeździ ;)
Nawigacja
[#] Następna strona