Autor Wątek: Komputer w Santa Fe  (Przeczytany 5693 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Yogi

• Gość
Komputer w Santa Fe
« dnia: 09 Luty 2009, 22:17:39 »
Witam
Mam od kilku dni Santa Fe 2.0 CRDi z 2005 roku. Wszystko działa ale komputer pokładowy nie pokazuje średniego spalania , choć ma taką opcję. Czy ktos spotkał się z czymś takim ?? Pozostały dystans do przejechania działa bez zarzutów , ale średnie spalanie jest nieaktywne :/
Poza tym na suficie , przy schowku na okulary jest wyświetlacz , na którym pkazują się różne literki , i za "Chiny Ludowe" nie kumam o co z tym chodzi...

Podpowiedzcie coś....

Dareq36

• Gość
Komputer w Santa Fe
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Luty 2009, 22:35:34 »
..witam , odnośnie kmputera , to niestety nie pomoge ..bo nie mam . natomiast wyświetlacz u góry przy schowku na okulary (..u mie ..) pokazuje .. miesiąc - litery i dzień - cyfry ..Ustawia się go niezaleznie od zegara znajdującego sie na desce rozdzielczej .. Pozdro .

wlad

• Gość
Komputer w Santa Fe
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Luty 2009, 08:49:21 »
Cytat: "Yogi"
Wszystko działa ale komputer pokładowy nie pokazuje średniego spalania ,

a co sie wyswietla jak nacisniesz ta opcje?

Yogi

• Gość
Komputer w Santa Fe
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Luty 2009, 08:55:14 »
nic nie pokazuje , 4 poziome kreseczki cały czas :/

Yogi

• Gość
Komputer w Santa Fe
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Luty 2009, 08:58:17 »
a co do wyświetlacza na podsufitce to wyświetla same litery , C , W , SW ....

to mój drugi Santa Fe , ale ta wersja to najbogatsza w tym roczniku , choć do tej pory samochody którymi jeździłem nie sprawiały mi problemu :Getz,Coupe,i30, Elantra , Lantry ,Trajet , Tucson :/

Brt85

• Gość
Komputer w Santa Fe
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Luty 2009, 16:27:51 »
Cytat: "Yogi"
a co do wyświetlacza na podsufitce to wyświetla same litery , C , W , SW ....
To nie jest czasem kompas? Tylko nie wiem czemu wyświetla "C" :-|

Yogi

• Gość
Komputer w Santa Fe
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Luty 2009, 19:11:37 »
Ale zabiłes mi teraz ćwieka...
Faktycznie może tak jest tyle że nie pokazuje E ...
Jutro to sprawdze , ale dzięki za trop :]

Yogi

• Gość
Komputer w Santa Fe
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Luty 2009, 22:18:21 »
Chyba trafiłeś :)
Przy zmianie kierunku jazdy wartości wyświetlane równiez ulegaja zmianie, ale coś chyba nie działa jak powinien , w żadnym z połozeń nie wyświetlana jest literka E....

Witek

• Gość
Komputer w Santa Fe
« Odpowiedź #8 dnia: 21 Luty 2009, 16:40:33 »
Jeśli C jest wyświetlane ciągle, to znaczy (tak mają urządzenia terenowe typu GPS, Kompas), że oznaczają automatyczne wyznaczanie trasy (czyli, że nie ma możliwości samemu nadać kierunek - by tam kierowało). Ale jeśli C jest wyświetlane tylko w czasie jazdy w jednym kierunku, to pewnie Koreańczycy pomylili E z C.... :roll:

Cendra

• Gość
Komputer w Santa Fe
« Odpowiedź #9 dnia: 23 Luty 2009, 14:31:34 »
albo wyświetlacz jest cyfrowy i przepaliła się środkowa, pozioma kreska i z E zrobiło się C ;)

Yogi

• Gość
Komputer w Santa Fe
« Odpowiedź #10 dnia: 23 Luty 2009, 21:38:29 »
Panowie przyznam się że dzięki "Brt85" ciesze się jak dziecko zabawką!! Dostałem wczoraj od niego skan instrukcji od Tucsona i zastosowałem się do niej. Inaczej to trochę w Tucsonie wyglada ale zasada działania pewnie podobna , no i BINGO!!
Rozwiązanie banalne , ale trzeba je znać :)
Nalezy zresetować głównym przyciskiem ostatnie ustawienie , wyświetlana literka zaczyna mrugać i nalezy wykonac dwa pełne kółka autem (najlepiej w stronę ruchu wskazówek zegara). Kompas wtedy skasuje poprzednie ustawienie i sam reguluje się pokazując prawidłowe kierunki.

Wielkie dzięki Brt85 !! :)

Ps. dodam że wreszcie pokazuje E , za to nie pokazuje się C .