Forum > Accent

Kody błędów ECU

<< < (2/2)

spychoo:
.de odpada , język dla mnie równie zrozumiały co chiński ;-)

e-gen:
(...)gdybyś był w Kujawsko-Pomorskim to zapraszam, dysponuję skanerem OBD, który oprócz czytania kodów błędów, przyczyny pojawienia się CE wyświetla także "ramki zamrożone", dzięki wiadomo w jakich warunkach pojawia się błąd.

urve:
Accent mojej ukochanej ostatnio nie odpalił. Spóżniła się do pracy i warczenie - może byś coś zrobił! Chciałem sprawdzić przewody, świece itp. ale ona - do ASO na komputer. Umówiliśmy sie w serwisie Syguły w Aleksandrowie Łódzkim. Podpięli, sprawdzili, nic, żadnych błędów. Mechanik uścisnął grabe, życzył szerokiej drogi i to już koniec. Zero kosztów! Czyżby się zagapili ? Odjeżdżając gapiłem się w lusterko czy nikt mnie nie goni.A tak poza tym - wg. cennika taka diagnostyka kosztuje tam 73 złote. Pytałem przed wizytą.

Rajmund:

--- Cytat: "Jarek" ---Przecież w necie jest pełno programów diagnostycznych, możesz mieć nawet hamownię w laptopie, szukaj stron z nazwą obd.
Zdaje się że na www.obd-2.de coś było (tak z pamięci)
--- Koniec cytatu ---

no własnie ma ktoś jakiś działający soft do accenta 2000?
może ktos podać link skąd pobrać?

a mam jeszcze pytanie czy jest możliwość spięcia odpowiednich pinów żeby lamka check wyliczała błędy, zgodnie z numeracją błedów?
(wiem ze w oplu astra z 98 roku byla taka możliwwość)

e-gen:
czyli ten Opel nie był jeszcze na OBD II
europejskie marki wprowadzały OBDII między 1996 a 2000 r.

W przypadku Accenta tylko skaner OBDII Cię ratuje.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej