Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Montaż kamery cofania - ktoś już to robił?
Tommygun:
Też rozważałem taki właśnie zestaw ale chyba pozostanę przy samej kamerce. W IX jak sprawdzałem, to przeciągnięcie kabla nie stanowi problemu, kwestia tylko kurtyn. Jak nie zapomnę, to zapytam jutro w ASO jak biegną kurtyny.
O ile dobrze kojarzę, to masz lusterko w formie nakładki z dużym wyświetlaczem i przyciskami z prawej. Lusterko sporo wyższe niż oryginalne, możesz wyświetlać filmy itp.
Rozważam lusterko z mniejszym wyświetlaczem z prawej strony lusterka, którym zastępuje się firmowe lusterko zamiast nakładać na nie drugie. Są na allegro za ok 330 zł, wyświetlacz 4,3", też ma drugie wejście sygnałowe, co być może wpływa na długie uruchomienie obrazu, co już skłaniałoby mnie do kombinacji z małym, osobnym monitorem. Ktoś oprócz przedmówcy może ma doświadczenia z takimi lusterkami?
apikus, Twoja kamerka w lampce jest taką bez diod IR? Jeżeli tak, to czy to dobrze się spisuje w nocy, światła wsteczne zawsze trochę doświetlają.
Problem to tylko czas. ;-)
apikus:
--- Cytat: "Tommygun" ---apikus, Twoja kamerka w lampce jest taką bez diod IR? Jeżeli tak, to czy to dobrze się spisuje w nocy, światła wsteczne zawsze trochę doświetlają.
--- Koniec cytatu ---
Kamera jest bez diód. Na pewno nie ma rewelacji w nocy, ale da się zobaczyć.
Jak znajdę chwilę to wrzucę zdjęcia z monitora.
Zdjęcie kamerki możesz zobaczyć tutaj:
http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=212&start=45
Tommygun:
Dziękuję wszystkim.
Jak zrobi się cieplej, to zabiorę się za montaż, jeszcze podumam i efekty oraz wnioski na pewno przekażę. :)
apikus:
Obiecana fotka:
Tommygun:
Dzięki, zasadniczo to by mi wystarczyło. :-)
Nawigacja
[#] Następna strona